Új sétány a Rádió lakótelepen

2018.10.11. 10:18
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. október 11. (csütörtök) 
Ősszel növényültetéssel folytatódik a beruházás.               Galéria   
 
 
 
 
 
Elkészült a Rádió lakótelep melletti új térköves sétány, melyet már használatba is vettek a lakók. A sétány melletti öreg fákat kivágták, helyükre új, burkolatkímélő növényzet kerül még idén ősszel. A csaknem 13 milliós beruházást bejáráson nézték meg ma reggel.

A régi aszfaltjárda és a szegélyeinek elbontása után kezdődhetett el az új sétány építése a Rádió lakótelepen, a Rádió utca és a 22. számú épület között. A kivitelező Orinoco Kft. a régi nyomvonalat követve készítette el a 171 méter hosszú, 2 méter széles sétányt sárga és fekete térkövekből. Az új járdát négy ponton akadálymentesítették, illetve teljes hosszban kerti szegély épült mellé.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester a reggeli bejáráson arról beszélt, hogy a dekoratív, ízléses sétány egy járdafelújítási program keretében valósult meg, amely a jövő évben is folytatódik.

Brájer Éva alpolgármester, Maroshegy önkormányzati képviselője hangsúlyozta, hogy az elöregedett nyárfasor gyökérzete károsította a régi aszfaltos járdát, ami nehezen közlekedhető, szinte teljesen járhatatlan volt. A Rádió lakótelepen élők maguk döntöttek úgy, hogy a fákat vágják ki és pótolják a növényzetet. A biztonságos járda a Maroshegyi Óvodához vezet, így azt sok kisgyermekes család használja. A beruházással párhuzamosan murvás szórással, közel 1 millió forint értékben felújították a közeli játszótér körüli gyalogos szakaszokat is. Térkő ide nem kerülhetett, mert szükség van arra, hogy a nagy esőzések idején a víz elszikkadjon.

A sétány felújítása körülbelül egy hónapot csúszott, mivel a más maroshegyi beruházásokra is jellemző, mutatós sárga térkő elfogyott, és várni kellett a beszerzésére – emelte ki Bozai István városgondnok. A járda és a kis sportpálya közötti területre, a kivágott nyárfák helyére november folyamán babérmeggy sort telepítenek, melynek gyökérzete sokkal kevésbé agresszíven nő, így nem károsítja a burkolatot. A villanyoszlopokat a régi helyükön hagyták, mert az áttelepítésük igen költséges lett volna, a közlekedésre alkalmas hely azonban így is elegendő és biztonságos az oszlopok mellett.

Bozai István hozzátette, ősszel csaknem tízmillió forint értékben telepítenek fákat városszerte.

 A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


 

 

Szöveg: Havasi Tímea
Fotó: Molnár Artúr

 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
24
25
26
27
28
29
30
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.