Új kézipálya az István Királyban 24,5 millióból

2018.10.11. 11:30
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. október 11. (csütörtök)
Tornatermi mászófalat is építettek a város támogatásával. Galéria 
 
 
 
 
Sportos fejlesztésekkel gazdagodott az István Király Általános Iskola szeptemberre. Új rekortános kézilabdapályán edzhetnek a diákok, ami a Magyar Kézilabda Szövetség programjának keretében, kormányzati támogatással valósult meg 24,5 millió forintból. Az intézmény tornatermében a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület a régit felújította, és új mászófalat is épített:  ehhez a város 3,5 millió forint összegű támogatással járult hozzá, valamint az Önkormányzat két ablakot is kicserélt majd egymillió forint értékben.


A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) indította és hirdette meg országosan a „Rekortán pálya fejlesztési programot”: kültéri kézilabdapályák építésére, a meglévő kézilabdapályák felújítására, amelyekkel sportszervezeteket és önkormányzatokat segítenek kormányzati támogatással. Az István Király Általános Iskolában szeptemberre elkészült rekortános kültéri kézilabdapálya is a fejlesztési program keretében valósult meg Vargha Tamás országgyűlési képviselő közreműködésével, mintegy 24,5 millió forintból. A pálya komoly palánkrendszerrel, labdafogó hálóval és új kapukkal van felszerelve. Az MKSZ révén az önkormányzat tulajdonába kerül, a vagyonkezelő a Tankerület lesz.

Az intézmény tornatermében is történt beruházás: a meglévőt felújították, valamint egy új korszerű mászófalat építettek. A Rotpunkt Sziklamászó Egyesület által kezdeményezett fejlesztéshez a város 3,5 millió forint összegű támogatással járult hozzá. Az új sporteszköz mellett kicseréltek két ablakot a tornateremben: amit 944 ezer forint értékben szintén az Önkormányzat finanszírozott. Péntekenként a Nyitott tornatermek program keretében van lehetőség kipróbálni a sportágat, valamint az egyesület használja a tanítási időn kívül.

Dr. Cser-Palkovics András
polgármester elmondta, hogy azért éppen az iskolákhoz rendelik a teremfelújításokat, a pálya- és egyéb sporteszközök építését, mert így a diákközösség mellett délutánonként és esténként mások is sportolhatnak – ezzel a folyamatos kihasználtsággal szélesebb rétegek kaphatnak lehetőséget a mozgásra. Az István Király Iskola meseszép környezetének a felújítása a Palotavárosi tavakkal részben a Modern Városok Program, részben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósul majd meg – így a közösségi tér fejlesztése is segíti majd az iskola működését.

A felújított mászófalon Zsilák Kinga tartott bemutatót, a kézilabdapályán pedig felső tagozatos fiúk játszottak mérkőzést.

A bejáráson Krählingné Kovács Tünde iskolaigazgató mutatta be a fejlesztéseket. Az eseményen jelen volt Viza Attila, a városrész önkormányzati képviselője.


Az bejáráson készült fotók letölthetőek a Galériából!

Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Molnár Artúr


 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
24
25
26
27
28
29
30
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.