Fehérvári hallgatók fociztak és kosaraztak a Bregyóban

2019.09.17. 16:53
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. szeptember 17. (kedd)
A sportnapon a három egyetem 19 csapata vett részt. Galéria
 
 
 
 
Ma délután újra együtt sportoltak a székesfehérvári egyetemek hallgatói a Bregyóban. A Felsőoktatási Sportnapot a Hallgatói Tanács szervezte: összesen 19 csapat nevezett például a kispályás foci, a strandröplabda és a kosaras streetball sportágakban.  


A város Önkormányzata a Székesfehérvári Hallgatói Tanáccsal együttműködve szervezte meg az őszi Felsőoktatási Sportnapot.

Mészáros Attila
alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. „Tavaly ősszel azért indítottuk el hagyományteremtő céllal a Sportnapot, mert szeretnénk, ha a három egyetem hallgatói között minél jobb, minél harmonikusabb kapcsolatok alakulnának ki.” – fogalmazott az alpolgármester, majd a következő közös rendezvényre, a november 8-i Összegyetemi Gólyabálra invitálta meg a jelenlévőket. Köszönetet mondott a MOL Fehérvár és a MÁV Előre SC képviselőinek, és jó sportolást kívánt a megjelenteknek. Holl Nándor, a Székesfehérvári Hallgatói Tanács elnöke az örömét fejezte ki, hogy több elsőéves részt vesz a rendezvényen. Azt mondta, bízik benne, hogy tényleg sikerült hagyományt teremteni, évről évre mindig többen jönnek, és újabb sportágakkal sikerül bővíteni a kínálatot.

A megnyitót látványos show követte: Kocsis Tünde kutyás frizbi bemutatót tartott a közönségnek – a repülő kutyussal, Zsupival, akivel országos kezdő bajnoki cím birtokosai.

A Sportnapra összesen nyolc-nyolc foci- és strandröplabda-, illetve két kosárlabda streetball csapat nevezett. Idén floorballt is hirdettek a szervezők: a jelentkező csapat a Vörösmarty Általános Iskola válogatott csapatával mérkőzhetett.


A rendezvényen készült fotók letölthetőek a Galériából!

Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Molnár Artúr
 
 
 
 
 


 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.