Székesfehérvár Önkormányzatának finanszírozásával újulhat meg a Kodály Iskola külső homlokzata

2020.02.12. 14:25
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. február 12. (szerda) 
Molnár Tamás képviselő tartott sajtótájékoztatót.    Galéria
 
 
 
 
 
 
 
Nyáron megkezdődhet a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI belső felújítása, melyre korábban 483 millió forint uniós forrást nyert a Székesfehérvári Tankerület. Molnár Tamás önkormányzati képviselő sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Székesfehérvár Önkormányzata vállalja a külső rekonstrukciót, melynek első ütemeként az idei költségvetésben 30 millió forintot irányoztak elő. A büdzséről pénteken szavaz a Közgyűlés.

Mint ismert, a Székesfehérvári Tankerületi Központ 483 millió forint európai uniós támogatást nyert a Székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI infrastrukturális fejlesztésére az „Iskola 2020 Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése a hátránykompenzáció elősegítése és a minőségi oktatás megteremtése érdekében” című felhívás keretében. A projekt tartalmazza szaktantermek létrehozását, az egyes művészeti ágak, tanszakok követelményei szerinti, az alapfokú művészetoktatás, a tehetséggondozás és fejlesztő foglalkozások biztosításához szükséges termek és a kapcsolódó infrastruktúra kialakítását, a zöldfelületek és az iskolaudvar fejlesztését, a tornaterem teljes felújítását, sportudvar kialakítását, akadálymentesítést, energiahatékonysági beruházásokat és eszközbeszerzést.

A projekttel kapcsolatos nyílt közbeszerzési eljárás folyamatban van. Várhatóan márciusban születik döntés, ezután nyáron megkezdődhet az iskola belső felújítása. Székesfehérvár Önkormányzata a külső homlokzat teljes körű rekonstrukcióval járul hozzá az intézmény megújulásához – jelentette be sajtótájékoztatón Molnár Tamás, a 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője.

Elmondta: „Február 14-én, pénteken szavazunk a város 2020. évi költségvetéséről. Ez lesz az év egyik legfontosabb közgyűlése, hiszen döntünk a forrásokról, a fejlesztésekről, a működési költségekről és számos intézmény-felújításról, amely érinti a 4-es választókörzetet is.” Hozzátette, hogy a Kodály iskola külső felújítására első lépésként az idei városi költségvetésben 30 millió forintot irányoznak elő, amely a tervezésre, a folyamatok elkezdésére lesz elegendő. Ezt újabb forrás hozzárendelésével folytatnák már a jövő évi költségvetés terhére.

„Kijelenthetjük azt, hogy az iskola 2021-re külsőleg és belsőleg, uniós és önkormányzati forrásból teljesen meg fog újulni.” – fogalmazott Molnár Tamás.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


 

 

Szöveg: Havasi Tímea
Fotó: Molnár Artúr
 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.