A tóvárosiak nyerték a városi diákolimpiát kosárlabdában

2020.02.12. 16:12
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. február 12. (szerda)
 
 
 
 
Ma rendezték a III. korcsoportos kosarasok városi diákolimpia döntőjét az Alba Regia Sportcsarnokban. Az aranyérmek a tóvárosi diákok nyakába kerültek, akik magabiztos győzelmet arattak a kossuthos csapattal szemben. 


Ma zajlott a III. korcsoportos fiú kosárlabdázók városi Diákolimpia döntője az Alba Regia Sportcsarnokban. A negyvenszeres magyar válogatott Bogár Pál emlékére rendezett sportversenyen Östör Annamária egészségügyi, sport és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok köszöntötte a résztvevőket. A város nagy örömmel támogatja a diákolimpiai rendezvényeket – ezek mutatják meg leginkább a sport közösségformáló erejét: a vidámság, az optimizmus, a szurkolás ott kell, hogy legyen egy iskola életében, fogalmazta meg.

A Tóvárosi és a Kossuth Lajos Általános Iskola összecsapásában a piros mezben játszó tóvárosiak bizonyultak a jobbnak: a sporttagozatos fiúk már az első percekben elhúztak az öreghegyi játékosoktól, a félidőben 36:4 volt az állás. Hiába kaptak erőre a kossuthosok a második félidőben, az aranyérmet végül 66:16-os végeredménnyel hozták el a tóvárosiak. A diákolimpia megérdemelt ezüstérmese a Kossuth csapata lett.

A tóvárosi csapat tagjai: Király Péter, Király Attila, Pál Barnabás, Varga Gergő, Debreceni Dávid, Budai Áron, Kondor Kevin, Pete Dominik, Rigó Zsombor, Baka Roland, Virág Kristóf, a felkészítőjük Szigetvári Zoltán testnevelő tanár volt. A Kossuth iskola színeiben Neszter Zsombor, Bányóczki Árpád, Kruzslicz Ádám, Pintér Gergő, Kovács Erika, Valicsek Zétény, Sábián Roland, Budai Bálint, Kovács Márk, Molnár Marcell, Porteleki Máté és Posch Csaba léptek pályára, Bárány Rita testnevelő tanár felkészítésével.

A díjátadón Mészáros Attila alpolgármester és Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke gratuláltak a fiúknak és a vezérszurkolóknak.


A rendezvényen készült fotók letölthetőek a Galériából!

                                             

Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika
 
 
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.