Fesztivál a jobb munkahelyekért

2020.02.13. 11:36
KÖZLEMÉNY - 2020. február 13. (csütörtök)
HR Fest Székesfehérvár, rekordszámú résztvevővel
 
 
 
 
A legnagyobb foglalkoztatókkal, friss és jövőbeni trendekkel, izgalmas kerekasztal-beszélgetésekkel, trendi előadásokkal a boldogságtól a kiégésig, a digitalizáció és robotizáció témakörétől az adatalapú üzleti döntésmechanizmusokig, valamint a HR-szakmát foglalkoztató mindennapos kérdéskörökkel érkezett Székesfehérvárra a HR Fest. Az 5. éve megrendezett szakmai konferenciára rekordszámú résztvevő, több mint 500 fő érkezett.
 
A HR Fest immár 5. éve Magyarország legmeghatározóbb emberierőforrás-rendezvénye, amelynek 2020-as első rendezvényét Székesfehérváron tartották, ahol több mint ötszáz humánerőforrás-menedzseléssel foglalkozó szakember találkozott, cserélt tapasztalatot és hallgatott előadásokat.
 
Egy globális felmérés szerint az embereknek mindössze 13 százaléka szereti a munkáját. A találkozónknak éppen ezért az a célja, hogy ezen az arányon javítsunk. Ha a dolgozók jól érzik magukat a munkahelyükön, az a profitban is megmutatkozik majd. Mára a HR nem csupán egy osztály a vállalaton belül – teszem hozzá, ha most 18 éves lennék, én HR-esnek mennék –, hanem a cég üzleti sikerének is szerves részét képezik a szakmával foglalkozó menedzserek.” – mondta Tóth Gergely, a HR Fest tulajdonosa.
 
Ahogy a nagyszabású szakmai találkozó megnyitóján dr. Cser-Palkovics András fogalmazott, ha a fehérvári számokra tekintenek, a maga hetvenezer munkavállalójával, akik közül harminckétezren naponta ingáznak a városba, a humánpolitikának és az ezzel a területtel foglalkozó találkozóknak bizony van létjogosultsága a településen: „Amellett, hogy a nemzet történelmi fővárosa, Székesfehérvár a mában a hazai gazdaság és ipar egyik zászlóshajója is. Az itt működő vállalatokat a mindennapokban ugyanúgy érinti a munkaerőhiány, valamint az innováció, a digitalizáció és a robotika kérdéskörei ugyanúgy szorítják. A jövő kihívásaira nem csak a cégeket, hanem a munkavállalókat is fel kell tudnunk közösen készíteni.” – tette hozzá a polgármester, majd hasznos időtöltést kívánt a konferencia résztvevőinek.
 
A HR Fest Székesfehérváron a Hotel Magyar Királyban a szakma olyan neves tekintélyei tartottak előadásokat, mint Hinter Anikó, Tóth-Szabó Linda és Viczián Vera, a tavalyi HR BEST-díj nyertesei, vagy Hunyady Lajos, a Nexon Üzletfejlesztési és értékesítési igazgatója és Szentpétery Boglárka, a Microsoft HR igazgatója.
 
 
 
 
 
A találkozó képei letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Simon Erika
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.