Áttáncolt 15 év’ – a Megadance jubileumi díszelőadása

2024.06.04. 10:30
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2024. június 4. (kedd)
 
 
 
 
 
 
 
Lázas felkészülés előzte meg a Megadance Székesfehérvári Táncszínház Egyesület hétfői jubileumi díszelőadását. ’Áttáncolt 15 év’ címmel láthatott látványos produkciókat a közönség a Vörösmarty Színházban.


Rovó Tamás 1996 októberében, 19 évesen alapította meg a Megadance Táncstúdiót, amely 2009 óta Székesfehérváron működik. Ennek apropóján rendeztek jubileumi gálát, amelyben az Egyesület valamennyi tagja és számos meghívott vendég lépett színpadra.

’Áttáncolt 15 év’ – ezt a címet kapta a díszelőadás, utalva az Egyesület városunkbeli működése mellett arra is, hogy Rovó Tamás 15 éve a Vörösmarty Színház társulatának tagja. Közel 60 előadásban láthatta őt a közönség, számos előadásnak volt koreográfusa.

Az évek során Székesfehérvár egyik meghatározó táncegyesületévé nőtte ki magát a Megadance Székesfehérvári Táncszínház Egyesület. A jubileumi évfordulón a gála házigazdái, Váradi Eszter Sára és Keller János színművészek tolmácsolták Rovó Tamás gondolatait és küldetését: hogy minél több emberrel megszerettesse a táncot, és hogy maradandó élményt hagyjon maga után. Azt vallja, nemcsak technikát, hanem gondolatiságot és a lelki érzéseket is át lehet adni a tánc tanításával.

Székesfehérvár közössége nevében dr. Cser-Palkovics András köszöntötte az ünnepeltet. A város polgármestere megköszönte a színpadra lépő fiataloknak a felkészülést és Rovó Tamásnak a felkészítést, az alkotómunkát. „Amikor öt évvel ezelőtt, a tízéves fennállást ünneplő gálán itt lehettünk, akkor Rovó Tamás mérföldkőnek nevezte azt. Örömmel mondom, hogy msot akkor már másfél mérföldkőnél tartunk. Még sok mérföldkövet kívánok neki és a Megadance közösségének városunkban, Székesfehérváron!” – mondta dr. Cser-Palkovics András, aki egy az Országalmát ábrázoló festménnyel köszöntötte az ünneplő Táncszínház Egyesületet.

Az est egy nagyszabású show-val indult, amelyet erre az alkalomra készített Rovó Tamás. A gálán csupa olyan előadó és csoport lépett színpadra, akiket a táncművész tanít vagy egykor tanított. 

Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából.
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.