Iskolaőrök első országos versenyét rendezte meg Székesfehérváron a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

2024.07.02. 16:00
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2024. július 2. (kedd)
 
 
 
 
 
 
Iskolaőrök számára, első alkalommal rendezett kétnapos, országos versenyt a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. A Székesfehérvári Szakképzési Centrum Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban július 1-jén és 2-án lezajlott megmérettetéssel néhai kollégájuk, Horváth Sándor előtt tisztelegtek a szervezők. A verseny a BorsodAbaújZemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság csapatának győzelmével zárult, és számos egyéb elismerést, különdíjat is átadtak a keddi díjkiosztón.


A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság egykori kollégája, a néhai iskolaőr, a közösséget nagyra tartó és szerető sportember, Horváth Sándor tragikusan hirtelen hunyt el. Ennek kapcsán vetődött fel a gondolat, hogy egy versennyel tisztelegjenek az emléke előtt, a kezdeményezést az Országos Rendőrfőkapitányság is felkarolta, és számos támogató – köztük Székesfehérvár Önkormányzata – is mellé állt. Az iskolaőrök és a koordinátorok számára szervezett első országos megmérettetésre minden vármegyéből érkeztek résztvevők, összesen 60-an jöttek el. Az elsődleges cél az volt, hogy a szakemberek összemérjék a tudásukat, emellett fontos volt a személyes találkozás, a tapasztalatcsere és egymás munkájának megismerése.

A résztvevők háromfős csapatokban mérettették meg magukat. Az első napon, a megnyitót követően iskolaőri szakmai tesztet kellett megoldani. A második napon három helyszínen zajlott a verseny: a fizikai alkalmasságin három gyakorlatot (felülés, fekvőtámasz, kerékpározás) kellett adott időre teljesíteni, majd a Vöröskereszt állomásán elsősegélynyújtó feladatok voltak, míg a harmadik helyen szituációs gyakorlatot hajtottak végree, iskolában esetlegesen előforduló rendkívüli esetet kellett megoldaniuk, megakadályozniuk vagy éppen felszámolniuk.

A keddi eredményhirdetés alapján a csapatverseny eredménye az alábbiak szerint alakult:

1. helyezett: Borsod – Abaúj – Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság csapata
2. helyezett: Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság csapata
3. helyezett: Komárom – Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság csapat
4. helyezett: Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság csapata
5. helyezett: Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság csapata
6. helyezett: Hajdú – Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság csapata

A néhai Horváth Sándor családtagjainak és a versenyt támogató intézmények, szervezetek jóvoltából különdíjakat adtak át. Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András elismerését dr. Kovács Zsoltné, a generációk közötti együttműködés tanácsnoka nyújtotta át a szituációszakmai gyakorlatot legjobban megoldó szakembereknek, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság csapatának.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen és díjátadón Szabó Vendel r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, Fejér vármegye rendőr-főkapitánya arról beszélt, hogy a hagyományteremtő céllal megrendezett verseny elérte a célját. Reményét fejezte ki, hogy a résztvevő kollégák jól érezték magukat Székesfehérváron, és jó hírét viszik Fejér vármegyének szerte az országban.

A tervek szerint az országos iskolaőr verseny a jövő évtől minden esztendőben más-más vármegyében kerül megrendezésre.

 

 

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


 

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Simon Erika
 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.