A Városházán köszöntötte Székesfehérvár polgármestere a DKKA első osztályba lépő női együttesét

2024.07.05. 12:18
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2024. július 5. (péntek)
 
 
 
 
 
A Városháza Dísztermében fogadta Székesfehérvár polgármestere a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia női B-csoportos csapatát, amely a 2023-24-es bajnoki szezonban, az amatőr bajnokságban elért második helyezéssel rangos elismerést szerzett a városnak. A lányok sikertörténete immár az A-csoportban folytatódhat a következő idénytől. A megérdemelt pihenőidő után augusztus közepén indul a felkészülés, majd szeptember végétől startol a legfelsőbb osztályos bajnokság.

Néhány héttel ezelőtt zárult a bajnoki idény, ahol remekül szerepelt a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia női csapata, és ezzel kivívta azt a lehetőséget, hogy az első osztályban, a legjobbak között indulhasson a következő bajnoki szezonban. Óriási dolognak számít, hogy a nagyon erős kosárlabdamezőnyben, húsz év kihagyás után immár egy fehérvári hölgycsapat is ott lesz majd, ami az utánpótlás-nevelés szempontjából is komoly sikernek számít.

Székesfehérvár hagyományainak megfelelően, a kiemelkedően teljesített csapatot a Városházán köszöntötte dr. Cser-Palkovics András polgármester, és gratulációját fejezte ki a város egész közössége nevében. Mint mondta, a DKKA együttese és a mögötte álló szakmai stáb közös sikere sporttörténeti eredmény.

Matus Gábor, a DKKA ügyvezetője hangsúlyozta, a családias csapatszellem, a kohézió az év elejétől fokozatosan formálódott, az összetartás a pályán és azon kívül is tetten érhető volt, ami végül meghozta a várt előrelépést. Matus Gábor hozzátette, sportvezetőként a mostani sikert ugyanúgy élte meg, mint a korábban játékosként „elkövetett” győzelmeket.

A DKKA-s lányok a Díszterem után a Szent Korona és a koronázási ékszerek hiteles másolatát, valamint a polgármesteri irodát is megnézték dr. Cser-Palkovics András vezetésével. A nyári szünetet követően augusztus 12-én kezdődik a lányok felkészülése, majd szeptember végén indul a bajnokság.

 


 

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.

 

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Simon Erika 


 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.