Államilag gondozott gyerekeket segített a Nissan mintegy 130 laptoppal

2024.07.09. 16:12
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2024. július 9. (kedd) 
A Városházán került sor az az átadási ünnepségre.    Galéria  
 
 
 
 
 
 
 
 
Állami gondoskodásban élő gyermekeket ajándékozott meg összesen 131 laptoppal a Nissan Regional Business Services. A támogatás átadására ünnepélyes keretek között, a székesfehérvári Városháza Dísztermében került sor kedden délután. Az adományozó cég megjelent munkatársainak a Fejér Megyei Esély Gyermekvédelmi és Gyermeksegítő Alapítvány kuratóriumi elnöke, Deresné Tanárki Mária fejezte ki köszönetét a nagylelkű ajándékért.

A Nissan Regional Business Services olyan laptopokat és tartozékokat adományozott, melyeket a mai mindennapi munka során már nem használnak, azonban a jó állapotú gépek az újratelepítést követően tökéletesen alkalmasak civil használati, oktatási célokra. A cég ezúttal a 19 éve működő Fejér Megyei Esély Gyermekvédelmi és Gyermeksegítő Alapítvány által segített, különböző gondozási egységekben nevelkedő gyerekeket támogatott a készülékekkel. Az adományozó ünnepségre a Városháza Dísztermében került sor.

Deresné Tanárki Mária, az Alapítvány kuratóriumi elnöke az ünnepséget megnyitó beszédében köszönetét fejezte ki a Nissan-nak, hogy az ő szervezetüket választotta megajándékozottként, ezzel támogatja az állami gondoskodásban élő gyerekek fejlődését, ismeretszerzését. Kiemelt kérdés, hogy a gyermekek a sorsuk alakítása szempontjából milyen segítséget kapnak a környezetükről hátrányaik kiegyenlítéséhez, a család pótlához és helyettesítéséhez. Az adományozóknak éleslátása van, mert megtalálták azt a területet és célcsoportot, amely segítésre szorul, az Alapítvány pedig nagy örömmel fogadta a cég felajánlását.

„Hisszük, hogy a társadalmi felelősségvállalásnak nagy a hozadéka mind a cégek, mind a kedvezményezettek számára! (…) Mindenkit jó érzéssel tölt el egy-egy ilyen történés! Aki ad és aki kap, egyaránt megtalálja jutalmát magában a cselekvő szeretetben!” – fogalmazott Deresné Tanárki Mára.

A Nissan Regional Business Services nevében Szekeres Attila informatikai vezető köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta, anyavállalatuk 1933-ban alakul Japánban, és az évek során az egyik vezető autóipari gyártóvá nőtte ki magát, jelenleg 160 országban vannak jelen, a budapesti irodájuk 2017-ben alakult. Azonban a szervezetük nem csak számokból áll, hanem érző emberekből is, akik felelősséget éreznek a környezetük és embertársaik iránt. Rendszeresen dolgoznak azon, hogy felkaroljanak olyan tevékenységeket és közösségi célokat, melyek megérettek a támogatásra. Elkötelezettek a munkahelyi diverzitásban és igyekeznek megteremteni az egyenkő esélyeket. A munkahelyen szerezett baráti csoportjuk több alkalommal szervezett már támogató akciókat, a mostani laptop adománnyal pedig igyekeznek a gyerekek jövőjét segíteni.

Az ünnepségen jelképesen 21 laptop átadására került sor, a többi készüléket ezt követően juttatták célba a Nissan munkatársai. Köszönetképpen a megajándékozott gyerekek prózás, verses, zenés és népi muzzsikás műsort adtak elő.

A Nissan Regional Business Services részéről részt vett az ünnepségen Kiss-Juhász Andrea toborzási vezető, Róbert Gábor rendszerüzemeltetésért felelős részlegvezető, Böcskei Tibor IT folyamatokért felelős részlegvezető és Kuthy Tibor informatikai technikus.


 

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Simon Erika 
 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.