Polgármesteri látogatás az autista gyerekek táborában

2013.07.17. 16:11
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2013. július 17. (szerda)
A tábor - amelyet a Pata és Mancs Terápiás és Oktató Egyesület szervez - Székesfehérvár Önkormányzata támogatta.     Galéria
 
 
 
 
 
Látogatást tett ma délután Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András abban a napközis táborban, melyet autista gyermekek számára szerveznek az Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben. A három turnusos tábor számos szempontból megkönnyíti a családok életét, hiszen felügyeletet és a speciális igényekhez igazodó programokat biztosít a fiatalok számára. A tábor megrendezéséhez jelentős forrást biztosított Székesfehérvár Önkormányzata.  

Az állatasszisztált kutyaterápiás tábor három turnusa július 1-jén kezdődött és 19-ig tart öt csoport – összesen mintegy 20 fő – részvételével az Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI épületében. A programok és a napi időbeosztás hasonló a Bregyó Sportcentrumban zajló a Napraforgó Városi Napközis Táboréhoz, ám igazodik az autista fiatalok sajátos igényeihez: délelőttönként foglalkozásokat tartanak a Pata és Mancs Terápiás és Oktató Egyesület munkatársai, az iskola gyógypedagógusai, vannak kézműves- és sportfoglalkozások, illetve lehet sétálni és strandolni, péntekenként pedig lovakkal ismerkednek a táborozók. A hétfőtől péntekig, naponta 8.00 és 16.00 óra között zajló táborban az Arany János Iskola egy-egy gyógypedagógusa és több gyógypedagógiai asszisztens ügyel a gyerekekre.

A tábor költségeit több forrásból fedezik. A Humán Közszolgálati Szakbizottság döntése nyomán 90.000 forintot kapott a tábort bonyolító Pata és Mancs Terápiás és Oktató Egyesület, a résztvevő pedagógusok bérének finanszírozását pedig Székesfehérvár polgármestere vállalta saját keretéből. Dr. Cser-Palkovics András délutáni látogatása során Bartyik Mihályné, az iskola igazgatója köszönetét fejezte ki a támogatásokért. Székesfehérvár polgármestere hangsúlyozta: a város Önkormányzata idén is számos civil szervezet, intézmény számára biztosított forrást táborok megrendezésére. Dr. Cser-Palkovics András kiemelte: „Fontosnak tartom, hogy az egészséges gyerekeknek szóló programok mellett felkaroljunk és támogassunk olyan kezdeményezéseket, melyek fogyatékkal élőknek nyújtanak kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget. Ezzel segítséget szeretnénk nyújtani a családoknak, a dolgozó szülőknek, akik biztonságban tudhatják gyermekeiket a tábor ideje alatt. Az Arany János Iskola Székesfehérvár megbecsült intézménye! Külön köszönetemet szeretném kifejezni az intézmény pedagógusainak, asszisztenseinek, illetve a Pata és Mancs Terápiás és Oktató Egyesületnek, amiért nyári szabadidejüket és energiájukat nem sajnálva, közreműködnek a tábor sikeres megszervezésben és lebonyolításában.”

Székesfehérvár polgármestere a táborlátogatás során megtekintette a Pata és Mancs Egyesület kutyaterápiás foglalkozását, melyen nagy lelkesedéssel vettek részt az autista fiatalok a gyógypedagógusok és asszisztensek irányításával.

Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából.
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.