Tanácsadó Központ nőknek és fiatal lányoknak

2014.12.02. 12:22
SAJTÓKÖZLEMÉNY 2014. december 2. (kedd)
Tanácsadó Központ nyílt ma krízis helyzetbe került nőknek. A lelki tanácsadásért és az orvosi felügyeletért nem kell fizetni.   
 
Krízishelyzetben és döntés előtt álló nők, fiatal lányok számára nyílt ma Tanácsadó Központ Székesfehérváron. A Központ nonprofit szolgáltatásairól számolt ma be sajtótájékoztatón a működtető Alba Sansz Kulturális Alapítvány elnöke Nemes Pál, a Tanácsadó Központ vezető tanácsadója, Sáfrán Klaudia, a Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ részeként működő Gyermekjóléti Központ vezetője, Dr. Kardosné Csalai Emőke és Dr. Fülöp Edit gyerek háziorvos. A Tanácsadó Központ által készített közlemény az alábbiakban olvasható. 
 
 
2014. december 2-án sajtótájékoztató keretében ismerhették meg a média képviselői a Tanácsadó Központ célját, felépítését, célcsoportját, bemutatkoztak a tanácsadók, valamint a szolgáltatás szükségességéről beszélt a Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ részeként működő, Gyermekjóléti Központ vezetője is, Dr. Kardosné Csalai Emőke és Dr. Fülöp Edit gyermek háziorvos is.

Ha nőnek születik valaki, könnyen kerülhet olyan helyzetbe, szinte egyik napról a másikra, amikor súlyos döntéseket kénytelen meghozni. Az is előfordulhat, hogy nincs senki a környezetében, akihez a nehéz helyzetben bizalommal fordulhatna.
 
Most már van egy hely Székesfehérváron, ahol a fiatal nők teljes diszkréció mellett választ, jó tanácsot kaphatnak olyan súlyos problémákra, mint például:
- egy nem várt terhesség,
- egy spontán vetélés
- vagy egy abortusz utáni rossz lelkiállapot.
 
A Tanácsadó Központ munkatársai személyesen, vagy telefonon állnak a hozzájuk fordulók rendelkezésére. A tanácsadás során olyan felvilágosítással, információkkal szolgálnak, amelyek segítenek a legjobb döntés meghozatalában.
 
A kulcsszó: a segítségnyújtás.
Hiszen az cél, hogy a Tanácsadó Központhoz fordulók könnyebben vegyék az akadályokat, amik az életük ezen szakaszában olyan áthidalhatatlannak, átugorhatatlannak tűnnek számukra.
A központ munkatársai teljes diszkréció mellett nem csak életvezetési és felelősségteljes családtervezési tanácsot adnak, hanem ez mellett lelki támaszt, segítséget is nyújtanak a rászorulóknak.
 
A szolgáltatás térítésmentes, azonban a személyes találkozóhoz minden esetben előzetes egyeztetés szükséges.
 
 
További információk:
www.tanacsadokozpont.hu
Éjjel-nappal hívható segélyvonal: 06/70/944-7710
E-mail: segíts@tanacsadokozpont.hu, tanacsadokozpont@szfvar@gmail.com
A Tanácsadó Központ címe: Lehetőségek Háza, 8000 Székesfehérvár, Nyárfa u. 14.
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.