Kedden lesz az Alba Regia Felsőoktatási Expo a sportcsarnokban

2018.10.11. 10:37
KÖZLEMÉNY - 2018. október 11. (csütörtök) 
A képzési seregszemle 13 és 18 óra között várja vendégeit az Alba Regia Sportcsarnokban.  
 
 
 
 
 
Negyedik alkalommal rendezik meg az Alba Regia Felsőoktatási Expo-t október 16-án, kedden. A látogatók a város egyetemeinek és a kapcsolódó munkáltatóinak kínálatáról, hangsúlyosan a duális képzésről kaphatnak tájékoztatást.  Az expo 13 és 18 óra között várja vendégeit az Alba Regia Sportcsarnokban, a belépés ingyenes.

A felsőoktatási szakkiállításon önálló standokon képviseltetik magukat a fehérvári felsőoktatási intézmények: az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa és a Kodolányi János Egyetem.

Megjelennek az egyetemek vállalati partnerei is, azok a cégek, amelyek gyakorlati helyet biztosítanak a Székesfehérváron elérhető duális képzésben. A látogatók megismerkedhetnek a vállalkozások nyújtotta lehetőségekkel, első kézből kaphatnak információt minden – a felvételi jelentkezéssel, az induló szakokkal, a duális képzések tartalmával kapcsolatban – felmerülő kérdésre, de az érintett cégek elképzeléseiről, az újdonságokról is hallhatnak a helyszínen.

A rendezvény megnyitóját 13.00 órakor tartják, ahol köszöntőt mond dr. Cser-Palkovics András polgármester. A tervek szerint a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusát dr. András Krisztina rektori megbízott, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karát dr. Györök György dékán, a Kodolányi János Egyetemet dr. Szabó Péter rektor képviseli az eseményen.

Az expo-t megelőző napon, október 15-én, hétfőn 10 és 17 óra között szintén a sportcsarnokban nagyszabású állásbörzét tartanak, melyet közösen szervez Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Megyei Hírlap.


 

 


 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
24
25
26
27
28
29
30
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.