Újraválasztották a Magyar CIVINET elnökévé Mészáros Attilát

2018.10.10. 11:44
KÖZLEMÉNY - 2018. október 1. (szerda)
Szegeden tanácskoztak a hálózat tagjai. Galéria 
 
 
 
 
 
A CIVITAS egy olyan szakmai szervezet, amely a városi közlekedés problémáinak megoldásában segíti az európai uniós tagországok nagyvárosait. Ennek része a Magyar Civinet hálózat is, amelynek egyik alapító tagja Székesfehérvár Önkormányzata. A várost Mészáros Attila alpolgármester képviseli az elnökségben, akit a keddi szegedi találkozón a szervezet elnökévé újraválasztottak.


A CIVITAS az Európai Bizottság kezdeményezése, amelynek célja, hogy kapcsolatok jöjjenek létre a városi közlekedés problémáinak megoldására az európai városok között. Az elmúlt években több országos, illetve országhatárokon átnyúló, összesen tíz térségi hálózat jött létre, köztük a Magyar CIVINET, amelynek jelenleg kilenc magyar nagyváros a tagja.

Székesfehérvár Önkormányzata alapítója a hazai szervezetnek, amely immár tizenegyedik szakmai találkozóját tartotta Szegeden. A városi közlekedést érintő kérdések közül ezúttal a városi smart city projekteket mutatták be, majd a szegedi smart mobilitási megoldásokról hallhattak a résztvevők. Szó volt az Európai Mobilitási Hét eredményeiről a smart mobilitás témakörében, illetve bemutatták a nem motorizált forgalom számlálásának gyakorlati példáit is. 

A szakmai előadások mellett egy elnökségi ülésre is sor került a szegedi találkozón, ahol Mészáros Attilát a Magyar CIVINET elnökévé újraválasztották.

A tanácskozáson készült fotók letölthetők a Galériából.
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
24
25
26
27
28
29
30
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.