2018.10.18. 13:35
Főzni tanulnak a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI tanulói. Rendhagyó pályaorientációs program keretében piskótákat és égetett tésztákat készítettek a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola tanárainak és diákjainak segítségével a hetedik -nyolcadikosok.
A Deákban tanulnak főzni a kodályos diákok. A Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI-ban zajló Menő Menza program táplálkozási szemléletformáláshoz kapcsolódó eseménye egyben pályaorientációs foglalkozás is. A gyerekek az adalékmentes főzés-sütés megismerése mellett testközelből tanulmányozhatják a konyhai szakmákat is.
Csütörtökön délelőtt éppen égetett tésztát és piskótákat készítettek a szaktanár és deákos tanulók segítségével a kodályosok, de nem csak egy alkalomra szól az együttműködés. A hetedik és nyolcadik osztályból 10-10 diák összesen négy alkalommal vehet részt a közös főzésen, ma délután pedig a Kodály gimnazistáinak egy csoportja is meglátogatja a tankonyhát.
A főzésen készült fotók letölthetők a Galériából.
Fotó: Simon Erika
Szöveg: Fejér Tamás