Várják az önkéntes felolvasók jelentkezését a VIII. Újszövetség Maratonra

2019.11.18. 12:00
KÖZLEMÉNY - 2019. november 18. (hétfő)
Megújult formában az adventi esemény
 
 
 
 
 
Különleges eseményre hív mindenkit a székesfehérvári Vörösmarty Színház: december 1-jén 14 órakor kezdődik a VIII. Újszövetség Maraton. Advent első hétvégéjén ismét önkéntesek olvashatnak fel, a jelentkezéseket november 19-től, keddtől várják.


Advent első vasárnapján, december 1-jén, lehetőségünk lesz megállni egy pillanatra, elcsendesedni, és meghitt hangulatban készülni a kereszténység legszebb ünnepére, a karácsonyra. Az Újszövetség Maratont 2012-ben indította útjára a Vörösmarty Színház azzal a szándékkal, hogy a színháznak, mint értékközvetítő intézménynek feladata a világ egyik legnagyobb kincsének, a Bibliának a közvetítése hívők és nem hívők felé egyaránt.

Advent első hétvégéjén ismét önkéntes jelentkezők olvashatnak fel a Vörösmarty Színház nagyszínpadán. A négy evangélista könyvéből összeállított történet Jézus életét meséli el: születését, tanításait, halálát és feltámadását. Az előző évekhez képest a program rövidebb, de egyben koncentráltabb, személyesebb és családiasabb is lesz, ígérik a szervezők. Az idei biblia-felolvasás „alapanyaga” egy különleges szöveg-összeállítás, amelynek szempontja, hogy a lehető legteljesebb képet adják arról, amit az emberek emlékezete Jézus cselekedeteiről és szavairól megőrzött. A felolvasás 14 órától indul és – a tervek szerint – a 18 órakor kezdődő városi gyertyagyújtási ünnepség kezdetéig be is fejeződik.

Az országosan is egyedülálló programon az egyes bibliarészeket a Hermann László Zeneiskola tanulóinak műsora kapcsolja össze. A gyerekeket Kerkay Rita és Varga Lili színművésznők és Németh Mariann vezetésével kézműves foglalkozás várja, hogy a legkisebbek is átérezzék az ünnep szépségét. A délután folyamán ráadásul egy betlehem is készül.

A színház honlapján, a www.vorosmartyszinhaz.hu oldalon november 19-től, keddtől bárki jelentkezhet a felolvasásra. Családok, barátok együtt is jelentkezhetnek, elosztva egymás közt az ötperces részleteket.

„Ismerd meg és örökítsd meg Jézus Krisztus példamutató életét!” címmel a VIII. Újszövetség Maratonhoz kapcsolódóan a Vörösmarty Színház rajzpályázatot is hirdet általános és középiskolás diákok számára. Az alkotások beérkezési határideje 2019. november 27-e, szerda 10 óra. Részletes felhívás a színház honlapján olvasható.

 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.