Jótékonykodás, a szurkolók bevonásával – jön az ünnepi időszak a hokisoknál!

2019.11.29. 09:12
KÖZLEMÉNY - 2019. november 29. (péntek) 
 
 
 
 
 
Az idei adventi, karácsonyi időszakra tervezett jótékony akcióiról, társadalmi szerepvállalásáról tartott sajtótájékoztatót a Fehérvár AV19 SC.
 
 
Gál Péter Pál, a fehérvári hokiklub elnöke azzal kezdte az ünnepi időszakról szóló tájékoztatót, hogy emlékeztetett rá, nagyon régi hagyomány, hogy a jégkorongozók jótékony akciókkal segítenek a rászorulókon. Idén sem lesz másképp. „A Polgárdi-Tekerespusztán található szociális otthonnal kapcsolatunk hosszú évekre nyúlik vissza. A december 8-i és 10-i mérkőzéseinken szeretnénk az otthon lakói számára pénzt gyűjteni, mégpedig olyan módon, hogy az az adakozó szurkolóinknak is élmény legyen. Az ehhez kapcsolódó korongdobálós játékunk részleteiről tájékoztatni fogjuk a szurkolókat, akiknek az aktivitási kedvét értékes nyereményekkel is szeretnénk fokozni. Ezekről a meccsek előtt fogunk tájékoztatást adni, de annyit elárulhatok, egyedi ajándékokról van szó.” – mondta Gál Péter Pál.
 
Szintén jótékony céllal kapcsolódik a klub egy másik kezdeményezéshez. A székesfehérvári médiában már megismert, akut lymphoid leukémiában szenvedő kétéves Hanna és családja javára is szervez akciót a csapat. Ez a december 1-i mérkőzésen rendezett szurkolói játék bevételének felajánlását jelenti. Aki korongot vásárol és részt vesz a játékban, ezt a jótékony célt is szolgálja.
 
További két program már ismerős lehet a szurkolóknak. „A karácsonyi süti akció tavaly nagyon sikeres volt, idén is lesz. Játékosaink feleségei a saját nemzetükre jellemző süteményeket készítenek és a december 20-i mérkőzésen fogják kínálni a nézőknek. Mindenki a maga által megfelelőnek tartott összegért vehet egyet-egyet. Ebből a bevételből a fehérvári anyaotthont fogjuk támogatni.” - ismertette a részleteket Gál Péter Pál. A negyedik kezdeményezésről pedig ezt mondta: Még egy ponttal egészült ki a társadalmi szerepvállalás. Ez az Adni Jó Kupa, amelyhez tavaly csatlakoztunk. Játékosaink átérzik, mit jelent az a szlogen, hogy „több mint hoki. Maguk által felajánlott ereklyékért befolyt összegből segítjük az Adni Jó Kupa szervezői által szervezeteket és személyeket.
 
Sipics Tamás, az EBEL-csapat névadó szponzorának számító Hydro Kft. pénzügyi igazgatója szintén fontosnak tartja a jótékonykodást. „Amikor a csapat támogatása mellett döntöttünk, ez nemcsak a teljesítmények, hanem a társadalmi szerepvállalásnak is szólt. Ez ránk is jellemző, a hátrányos helyzetű gyermekek támogatása mellett köteleztük el magunkat. Már megtettük felajánlásunkat, arra biztatok mindenkit, tegye hozzá a magáét.”
 
A székesfehérvári anyaotthon vezetője, Erdélyi Zsuzsanna háláját fejezte ki, amiért akárcsak tavaly, idén is a jótékony akciók által támogatott szervezet lett az otthon. „Tavaly kerültünk kapcsolatba a klubbal, nagy megtiszteltetés volt számunkra. Intézetünkben hajléktalan édesanyák laknak gyermekükkel, maximum másfél évig. Minden támogatást szívesen fogadunk. A tavalyi akció keretében összegyűlt pénzt a konyhánk felszerelésének megújítására fordítottuk. Idén az egészségmegőrzés jegyében a lakószobákat légtisztító berendezésekkel szeretnénk ellátni.” – mondta Erdélyi Zsuzsanna.
 
A sajtótájékoztató másik témája a jégkorong-csapat adventi meze volt. Hagyomány, hogy az EBEL-ben három meccs erejéig a csapat speciális, máshol meg nem vásárolható mezben lép pályára. December 20-án, 26-án, és 30-án hazai mérkőzéseken ebben játszik majd a Hydro Fehérvár AV19. Akárcsak tavaly, árverésre kerülnek a mezek, december közepétől a csapat közösségi felületein lesznek részletek erről. A nyertesek a játékosoktól vehetik át a mezeket december 30-án.
 
Végül a csapat szerepléséről is szó esett. Szélig Viktor general manager elmondta, a tavalyi, végül jól sikerült szezonban ebben a bajnoki szakaszban csak eggyel több ponttal állt a Volán. Az ünnepi időszak aztán jobbára nyert, most is ebben bíznak. „A legtöbb elveszített meccsen csak egy pici hiányzott ahhoz, hogy végül mi nyerjünk. Bízunk benne, hogy a hullámzás eltűnik a játékunkból, ehhez minden adva van. A meccsek nagy részében jól játszunk, a léc persze a tavalyi idény után magasan van. De ezt saját maguknak teszik magasra a srácok, mert tavaly remekül ment legtöbbjüknek. Ez okoz néha görcsösséget, ez pedig a helyzetkihasználásban jelentkezik. Tényleg kis dolgok hiányoznak ahhoz, hogy pozitív legyen a mérlegünk. A legfontosabb, hogy a most következő időszakban jó irányba mozduljunk el.” – adott hangot a reményeknek Szélig Viktor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Somos Zoltán
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.