Vasárnap gyúlnak ki az adventi fények a Belvárosban

2019.11.29. 11:30
KÖZLEMÉNY - 2019. november 29. (péntek)
 
 
 
 
Advent első vasárnapján este kigyúlnak a karácsonyi fények a díszbe öltözött Belvárosban. Az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtását a város a Kisangyalok karával, koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal ünnepli, a Várkörúton pedig délelőtt hagyományosan Jótékonysági Futás lesz. A Városháza első kinyíló ablakában ünnepváró meglepetés köszönti a járókelőket.

 

A hétvégén elkezdődik az advent csodás időszaka. Vasárnap este a Városház téren hagyományosan a Kisangyalok kara köszönti az egybegyűlteket, 450 fehérvári kisiskolás énekli majd a legszebb karácsonyi dalokat. A város adventi koszorúján az első gyertyát dr. Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök gyújtják meg, és tolmácsolják ünnepi gondolataikat. Majd kigyúlnak a város ünnepi fényei, amit a polgármester a Jótékonysági Futás legfiatalabb győzteseivel kapcsol fel. A főtér Adventi színpadán fellép Vörös Janka és Fövenyi Máté, a gyertyagyújtás után Gájer Bálint ad adventi műsort.  

Vasárnap délelőtt kicsik és nagyok örömére megnyílik a Kori Liget. A Hiemer-ház Gesztenyés udvari foglalkoztatójában kézműves játszóházban vehetnek részt a családok, december 1-jén különleges karácsonyi képeslapokat lehet majd készíteni.

Koradélutántól várja az elmélyülni vágyó betérőket a Vörösmarty Színház: az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtását követően 14 órakor kezdődik a VIII. Újszövetség Maraton a nagyszínpadon, a Biblia szövegeinek részleteinek felolvasásával.

A karácsony nemcsak a gyerekeknek tartogat meglepetéseket, meséket: fél hatkor a Városháza mesebeli kincsesházzá alakul, vasárnaptól egy-egy vers, mese vagy dal köszönti az arra járókat az élő adventi naptár programjában. „Játékos hópelyhek” címmel 17 órától interaktív vetítésre várnak mindenkit az Igéző kirakata elé – az animációba mi is beléphetünk, és összegyűjthetjük a szállingózó hópihéket –, és az Országzászló tér is izgalmas szórakozást kínál a kockaforgatós kinect játékkal.

A Püspöki Palota feldíszített kertjében kézműves és jótékonysági vásár várja az érkezőket. A Szabad Színház előadásai az Igézőben fogadják a gyerekeket, a Patikamúzeumban egészséges finomságokat lehet kóstolni és tanulni, az Adventi Fényvonattal pedig városnézésre indulhatunk. Koncert lesz a Csók Képtárban, a Ciszter templomban pedig Adventi hangversenyre várják a közönséget.

Advent első vasárnapján mindenkit szeretettel várnak az egyházi, a városi és az intézményi programokra, ahol a fehérváriak együtt készülődhetnek a várva várt ünnepre. A zenei, színpadi, kézműves és egyéb programokról a https://fehervariprogram.hu/event/fehervari-advent-2019/ oldalon lehet részletesen tájékozódni.

 

Szöveg: Fraller Ildikó

 

 

 

 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.