Advent szép idején

2019.12.02. 14:31
KÖZLEMÉNY - 2019. december 2. (hétfő)
Szerdán kezdődik a kisiskolások és óvodások szokásos ünnepi műsorsorozata 
 
 
 

Hétköznapokon sem maradnak program nélkül a fehérváriak az adventi időszakban. A délelőttök rendszerint a gyerekekről és kisgyermekes családokról szólnak majd: december 4-én, szerdától a város óvodásai és kisiskolásai veszik birtokba az Adventi színpadot. Lesz Dúdoló foglalkozás, este pedig tematikus tárlatvezetés, és persze minden nap kinyílik egy újabb ablak a Városháza élő adventi naptárjából.
 
December 4-én, szerdán reggel 10 órára már a Rác utcai Mesterségek Házába várják a babákat és a mamákat, ahol a Terepjáró DSE tart majd Mikulás-dalokkal tarkított Dúdoló foglalkozást számukra.
 
A Fehérvári Advent egyik legszebb, legkedvesebb hagyománya, amikor a Városház téren felállított Adventi színpadon hétköznap délelőttönként óvodások, kisiskolások mutatják be szívet-lelket melengető műsoraikat. A hosszú évek alatt már sok száz kisgyerek szerepelt ezen a színpadon, a karácsony- és Mikulásváró verses-dalos összeállítások, a lucázás, a betlehemezés szokásait megelevenítő műsorok nélkül ma már elképzelhetetlen a közös városi advent: az ünnepvárás idején az éppen arra járók arcára is mosolyt csalnak a város legifjabb lakói.
 
A kedves hagyomány ebben az évben is folytatódik: december 4-én, szerdán 10 órakor a Zentai Úti Általános Iskola 3.a osztályos tanulói nyitják meg a gyerekműsorok sorát Advent szép ideje című produkciójukkal. Az alsósok után 10.30 órakor pedig az Árpád Úti Óvoda Micimackó csoportja veszi birtokba a világot jelentő deszkákat.
 
A karácsony nemcsak a gyerekeknek tartogat meglepetéseket, meséket: fél hatkor a Városháza mesebeli kincsesházzá alakul, hiszen vasárnaptól egy-egy vers, mese, vagy dal köszönti az arra járókat az élő adventi naptár programjában. A Belváros jellegzetes épületeinek, látképének kivilágított mézeskalács-mását pedig a Városháza első emeletén, illetve a Hiemer-házban nézhetik meg az érdeklődők.
 
Az illatos forralt bort, kürtöskalácsot és tökipompost kínáló belvárosi vásár nyüzsgő forgatagából kiváló koraesti kulturális kikapcsolódást ígér 17 órától Szűcs Erzsébet tematikus tárlatvezetése, a Deák Gyűjteményben kiállított Van, aki marad… című kiállításon.
 
A zenei, színpadi, kézműves és egyéb programokról a https://fehervariprogram.hu/event/fehervari-advent-2019/ oldalon lehet részletesen tájékozódni.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.