Post Mortem – készül az első magyar horrorfim

2020.05.19. 13:55
KÖZLEMÉNY - 2020. május 19. (kedd) 
 
 
 
Az utolsó simítások folynak, az első magyar egész estés horrorfilmen, a Post Mortemen. A Bergendy Péter Balázs Béla-díjas filmrendező jegyezte kísértetsztoriban a fehérvári színházszerető közönség is felfedezhet ismerős arcokat: Schell Judit, Anger Zsolt és Hámori Gabriella mellett feltűnnek majd a vásznon a Vörösmarty Színház ismert művészei, Kiss Diána Magdolna és Tóth Ildikó is.
 
Az első magyar horrorfilm, a Post Mortem forgatása tavaly februárban fejeződött be, és azóta folynak az utómunkák: „Jelenleg minden párhuzamosan megy. Van egy alapfilmünk a vágás után, amin már nem akarunk nagyon változtatni. Készül a filmrészletekhez a zene, a hangon dolgoznak, és a trükkök is folyamatosan érkeznek hozzám. Úgyhogy nap mint nap elég nagy mennyiségű anyagot kell átnéznem, nem unatkozom. A szerződés szerint a filmünknek augusztus 1-jéig el kell készülnie. Kérdés, hogy a járványhelyzet és a home office, ahogy most mindenki dolgozik, mennyire nehezíti, vagy lassítja le a munkát, de egyelőre nem akarjuk megváltoztatni a határidőt.” – nyilatkozta az MTI-nek a rendező, Bergendy Péter.
 
A Post Mortem közvetlenül az első világháború után, a spanyolnáthajárvány idején játszódik egy kísértetjárta faluban, főszereplője pedig Tomás (Klem Viktor), aki post mortem, azaz halál után családjuk körében fényképezi az elhunytakat. A faluban élő kislány, Anna (Hais Fruzsina) Tomás segítségét kéri, így ketten szállnak szembe a kísértetekkel. A film szereplőgárdájában olyan ismert neveket találunk, mint Schell Judit, Anger Zsolt, Ladányi Andrea, Reviczky Gábor, Hámori Gabriella, de a székesfehérvári Vörösmarty Színház közönsége is felfedezhet majd ismerős arcokat a vásznon, Kiss Diána Magdolna és Tóth Ildikó személyében.
 
A film ötletét Bergendy Péter és állandó alkotótársa, Hellebrandt Gábor jegyzi, a forgatókönyvet Zánkay Piros írta. A forgatás jelentős része a Szentendrei Skanzenben zajlott, ahol a háború utáni vidéki faluban játszódó jeleneteket forgatták. A stáb emellett forgatott még a fóti homokbányában, Pilisszentivánon, Sóskúton, Budaörsön, Tárnokon és az aszódi Podmaniczky-kastélyban is.
 
A rendező a premier kapcsán elmondta, hogy az őszi időszakban, éppen halloweenre időzítve akarták bemutatni a magyar mozikban, de ez most több okból is bizonytalanná vált: a készítők egyfelől nem szeretnék, ha a sok elmaradt filmbemutató miatt majd a zsúfolt őszi szezonban kéne vetíteni. Másfelől fesztiválkarriert is terveznek a filmnek: a legnevesebb fantasy-horror fesztiválra, a spanyolországi Sitgesre, valamint a Varsói Filmfesztiválra készülnek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Forrás: MTI 
Szöveg: Torma Kinga Regina
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.