A rendkívüli időszakban is aktívan és hasznosan tevékenykedett a közösségért a Vox Mirabilis Kamarakórus

2020.05.20. 09:48
KÖZLEMÉNY - 2020. május 20. (szerda) 
 
 
 
 
 
 
A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben is aktívan tevékenykedett Székesfehérvár közösségéért a Vox Mirabilis Kamarakórus. A hazai és nemzetközi szinten is elismert énekkar tagjai önkéntes munkát vállaltak, segítettek az Önkormányzat által beszerzett védőmaszkok kézbesítésében és online daloltak. Csaknem két hónap után végre arra is volt lehetőség, hogy a kórus múlt vasárnap szabadtéri koncertet adjon a vendég Szent Efrém Férfikarral.

A Vox Mirabilis Kamarakórus a 2020-as évet egy szép „felütéssel” kezdte. Az énekkar Értékteremtő Közösségekért-díjat kapott a Miniszterelnökségtől, amely arra kötelezi a tagokat, hogy különleges helyzetekben is megmutassák összetartó erejüket.

Az együttes a több mint két hónapja tartó rendkívüli időszakban folyamatosan kereste annak lehetőségét, hogy aktívan és hasznosan részese legyen Székesfehérvár közösségének. Több kórustag jelentkezett önkéntesnek, napi rendszerességgel segítettek az időseknek vagy a családoknak, illetve bekapcsolódtak a Krisztus Király Karitászcsoport munkájába, és tartós élelmiszereket vittek házhoz.

A karanténidőszak elején a kórus közel 500 háztartásba juttatott el borítékokba csomagolt maszkokat, melyekkel Székesfehérvár Önkormányzata segítette a védekezést. Húsvétkor a Vox Mirabilis hölgytagjai – Deák Lajosné önkormányzati képviselő kérésére – az alkalomhoz illő, ízletes süteményeket sütöttek a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthonban gondozott gyerekek, illetve fiatalok számára, hogy szebbé tegyék az ünnepet.

A karitatív munkán kívül mindenki végzi a mindennapi feladatait. A kórustagok között vannak orvosok, akik megfeszített munkával dolgoznak, pedagógusok, akik nagy erőkkel oktatnak online, egyetemisták, akik online tanulnak, sőt érettségiző is, aki sikeres vizsgát tett, a két nyugdíjas tag pedig szófogadóan otthon van. Zajlik az otthoni gyakorlás, egy-egy új kórusmű önálló megtanulása is. A személyes találkozást nélkülözve a tagok készítettek egy felvételt, amelyen összeéneklik a megtanult művet, így szerezve örömet saját közösségüknek.

A Vox Mirabilis Kamarakórus idén is izgalmas, új lehetőségként éli meg, hogy csatlakozzon a 2020. június 6-án online zajló Kórusok Éjszakájához. A tagok egy most írt, új kórusművet tanultak meg otthon önállóan, ezt feltöltötték az online felületre, amely napokon belül megjelenik.

A karanténidőszak egyik legérdekesebb eseménysorozata volt, hogy partnerkórusként a Szent Efrém Férfikar május 17-én, vasárnap Székesfehérvárra utazott három rövid szabadtéri koncert erejéig. A Vox Mirabilis Kamarakórussal közösen énekeltek a Krisztus Király Plébánia udvarán, majd a Fehérvári Civil Központnál és a Rác utcában folytatódott a program. A kórustagok közül sokan varrtak maszkokat, erre az alkalomra különleges kottás arcvédők készültek, amelyből a vendégek is kaptak ajándékba.

Zemlényi Katica
karnagy
Vox Mirabilis Kamarakórus
tel: +36 20 952 7521

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából. 

–   Vége

Szöveg: Havasi Tímea
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.