H.O.M.E. futás Székesfehérváron

2020.05.20. 12:40
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2020. május 20. (szerda)
A magyarok egészségéért rótták a köröket a katonák
 
 
 
 
A HOSOSZ-szal együttműködve szervezte meg a Honvédelmi Országfutás a Magyarok Egészségéért elnevezésű futást a Magyar Honvédség Parancsnoksága. A H.O.M.E.-hoz országosan több helyőrség is csatlakozott, akik települések között és a településeken teljesítették a kijelölt távokat, ezzel is felhívva a figyelmet a közelgő honvédelem napjára. A székesfehérvári futókat dr. Cser-Palkovics András köszöntötte, amikor az Országalmához értek.
 
A Magyar Honvédség május 20-án, egy nappal a honvédelem napja előtt szervezte meg a Honvédelmi Országfutás a Magyarok Egészségéért elnevezésű rendezvényét az ország azon településein, ahol a honvédség katonái szolgálatot teljesítenek. A H.O.M.E. futást a Magyar Honvédség Parancsnoksága összefogva a HOSOSZ-szal Győrben, Pápán, Veszprémben, Tatán, Kaposváron, Kecskeméten, Szolnokon, Szentesen, Hódmezővásárhelyen, Nyíregyházán és Székesfehérváron a településeken belül, valamint a Lenti–Őriszentpéter, Lenti–Letenye, Budapest–Szentendre és Debrecen–Hajdúhatház közötti szakaszokon tartotta meg.
 
A székesfehérvári katonák, akikhez rendőrök és katasztrófavédők is csatlakoztak, 10 órakor indultak el az MHP Mészáros Lázár utcai telephelyétől a kicsivel több mint 10 kilométeres táv megtételére. A futók egyszerre 2-3 fős csapatokban rajtoltak, úgy, hogy betartották a 10 méteres védőtávolságot. Az indulás előtt Sárfi Tamás hadnagy, az MH 43. HVTE testnevelési tisztje, aki maga is teljesítette a távot, úgy fogalmazott: „Több célja is van a H.O.M.E.-nak: egyrészt szeretnénk bemutatni a civil lakosságnak, hogy a magyar katonák itt vannak és fizikailag felkészültek, másrészt, hogy a honvédelem napja alkalmából a katonák figyelmét is felhívjuk a sport fontosságára, hiszen ez az alapja a fizikai felkészültségünknek.”
 
A katonákat a Belvárosban dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte, aki később elmondta: „Székesfehérvár ezeréves történelmében a katonaság városi jelenléte mindig is jelentős volt. A mában pedig, az MHP megalakulásával újra a koronázóváros lett az ország katonafővárosa. Az elmúlt hetekben már talán hozzászoktunk a biztonságot adó, mindennapi városi jelenlétükhöz is a városban, és örömömre szolgál, hogy a város és a katonaság jó kapcsolatát is demonstrálja a mai futás.”
 
Habár a jelenlegi járványügyi helyzetben a tömegrendezvények megszervezésére, illetve nagy csoportos sportolásra nincs lehetőség – az előírások betartása mellett, vagy virtuálisan is bárkinek lehetősége volt csatlakozni a katonákhoz.
 
 
A székesfehérvári H.O.M.E. futás képei letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Simon Erika, Molnár Artúr
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.