#mutihogytanultok: értékes nyeremények várnak!

2020.05.22. 10:37
KÖZLEMÉNY - 2020. május 22. (péntek) 
A kihívást a SZÉNA Egyesület koordinálja
 
 
 
A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom pályázatot ír ki osztályoknak, tanulóközösségeknek, testvéreknek, hogy küldjék el, töltsék fel, mutassák meg tanulást segítő ötleteiket. A kezdeményezést Székesfehérváron a SZÉNA Egyesület a Családokért civil szervezet koordinálja.
 
Az iskolások tanulását gyökeresen megváltoztatta a koronavírus-járvány. Egy egész országnak kellett egyik napról a másikra átállnia a digitális alapú otthon tanulásra. Oktatók, tanulók (és szülők) egyformán izzadtak, hogy ugyanazt – de alapvetően másképp – sikerüljön átadni, befogadni. Az interneten rengeteg tanulást segítő megoldás, ötlet jelent meg, közösségi összefogástól a szemléletes ismeret-átadáson át a humoros játékokig.
 
Ezek mind inspirálóan hatnak az új megoldásokat, eszközöket kereső tanárokra, gyerekekre és szülőkre. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom már gyűjti ezeket a jó gyakorlatokat. A Facebook #mutihogytanultok oldalán rengeteg, bárki által hasznosítható, játékos ötlet sorakozik már.
 
 
A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom támogató partnerei, a BT, az ingatlan.com, a Praktiker és a Tesco segítségével most pályázatot ír ki osztályoknak, tanulóközösségeknek, testvéreknek, hogy küldjék el, töltsék fel, mutassák meg tanulást segítő ötleteiket. A #mutihogytanultok pályázatra tanulságos, szívet melengető, humoros, egymást segítő, újszerű és nagyszerű megoldásokat, gondolatokat, élményeket várnak, amelyek a digitális oktatásban való helytállásban segítik a gyerekeket. Itt a lehetőség, hogy a hiányzó közösségi élményt a közös alkotás örömével pótolják a fiatalok, és ezzel nagy értékű ajándékutalványt nyerjen egy osztály, egy közösség, vagy testvérek.
 
A pályázati kiírás négy kategóriában indul: 6-10 évesek; 10-14 évesek; 14-18 évesek; testvérek (vegyes korösszetétel, 6-18 év). A témáról vizuális (rajz, fotó, videó) és/vagy szöveges (vers, próza, dráma) pályaművet lehet beadni. A pályaműveket 2020. május 29-ig várják úgy, hogy a pályázati anyagon szerepelnie kell a #mutihogytanultok! feliratnak. A pályázati anyagokat zsűri bírálja el és közönségdíjat is kiosztanak.
 
A részletes felhívás elérhető a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány honlapján:
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.