Honvédelmi elismerést kapott dr. Cser-Palkovics András, Spányi Antal és dr. Karsai Béla

2020.05.29. 16:24
KÖZLEMÉNY - 2020. május 29. (péntek) 
A Honvédelmi Minisztériumban adták át az elismeréseket.    Galéria  
 
 
 
 
 
A Honvédelem Napja alkalmából adtak át elismeréseket pénteken a Honvédelmi Minisztériumban. Dr. Cser-Palkovics Andrást, Székesfehérvár polgármesterét és Spányi Antal megyés püspököt a honvédelem ügyének kiemelkedő támogatásáért, dr. Karsai Bélát, a HTBK Székesfehérvári Szervezetének elnökét a honvédelem érdekében végzett tevékenységéért tüntették ki Budapesten. A Honvédelmi Minisztérium által kiadott, részletes sajtóközleményt az alábbiakban olvashatják.

 

A példaértékű katonai életpálya elismerése 

Hazai Samu- és Görgei Artúr-életműdíjakat adtak át május 29-én, pénteken Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban. A rangos elismerést dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka nyújtotta át a díjazottaknak.

A báró Hazai Samu egykori honvédelmi miniszter nevével fémjelzett életműdíjat példaértékű katonai életpályájuk és kiemelkedően magas parancsnoki teljesítményük elismeréseként kapják a díjazottak. A nyugállományú tisztek vagy altisztek a hivatástudat, valamint a Magyar Honvédség érdekében végzett kiváló szolgálatteljesítés elismeréseként kaphatnak Görgei Artúr-életműdíjat.

A tiszteletet érdemlő munka és az évtizedes szolgálat megbecsüléseként Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka nyújtotta át az elismeréseket. A tárca dr. Deák János nyugállományú vezérezredes, valamint Kelemen István nyugállományú vezérőrnagy munkáját Görgey Artúr-életműdíjjal ismerte el, Kositzky Attila nyugállományú altábornagyét pedig Hazai Samu-életműdíjjal.

A honvédelem ügyének kiemelkedő támogatásáért dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Román István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kormánymegbízottja, valamint Spányi Antal megyés püspök a Honvédelemért Kitüntető Cím első fokozatát érdemelte ki. Az ország honvédelme érdekében végzett tevékenységéért a Honvédelemért Kitüntető Cím harmadik fokozatát kapta dr. Karsai Béla, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezetének elnöke, míg Béry Zoltán nyugállományú alezredes emléktárgyat vehetett át a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség vezetőitől.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


 

Szöveg:
Havasi Tímea (ÖKK)
és
Honvédelmi Minisztérium


Fotó:
Honvédelmi Minisztérium

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.