Fehérvári virágos pünkösd

2020.05.29. 18:33
KÖZLEMÉNY - 2020. május 29. (péntek)
 
 
 
 
 
Ha pünkösd, akkor virágok – a sokéves, szép hagyományt idén is megőrzi a város. A koronavírus-járvány okozta helyzetben kicsit másképp, de élvezhetjük a szépséges virágcsodák látványát a Fehérvári virágos pünkösd keretében. Nem lesz közös séta, és koncerteket sem hallgathatunk, de a város virágkötő mestereinek alkotásait idén is megcsodálhatjuk a hosszú hétvégén.


A szép hagyomány idén sem szakad meg, pünkösd idejére virágdíszbe öltöztetik a várost a virágkötő mesterek. A játékosság jellemzi az alkotásokat. A tavasz színeiben pompázó csokrok mellett szélforgók között pihenhetnek meg a sétálók, mesés tündérkertben fedezhetik fel a kis manók házát, s a kertben repkedő pillangók és méhecskék között rejtőző sündisznókat. A boszorkányok és varázslók titkos világába röpít a ködbe burkolódzó tükör egy apró tó partján.   

Hét helyszínen dolgoztak pénteken reggeltől, hogy a szavazás kezdetére minden alkotás teljes szépségében pompázhasson. Az Anemone Fleur, a Budai 66 Virág-Ajándék, az Oázis Virágüzlet, a Hortenzia Virágszalon, a Tűzvirág Virág-Ajándék, a Virág-Vár Virágüzlet és a Syl De Fleur Virág-ajándék munkatársai által készített kompozíciókat az Országalmánál, a Tip-Top előtt, a ciszter templom bejáratánál, az Igézőnél, a Varkocs-szobornál és az Országzászló téren láthatják az arra sétálók.

A virágkompozíciók elkészültek, s a virágkötő mesterek alkotásai a belvárosban hétfőig láthatóak a Fehérvári virágos pünkösd idején. Az ünnepre és a virágok szépségére galambröptetéssel is felhívták a figyelmet pénteken. Az eseményen részt vett Székesfehérvár polgármester, dr. Cser-Palkovics András polgármester és Róth Péter alpolgármester.

A legszebb alkotásra a Székesfehérvár applikáció segítségével szavazhatnak majd a fehérvári virágos pünkösd látogatói. Az applikációt sokan letöltötték már telefonjaikra, ők automatikusan értesítést kapnak a szavazásról. Akik pedig még nem használják az applikációt, azoknak az egyes helyszíneken található, a lélekvidító virágkompozíciót készítő üzlet nevét, valamint sorszámát is tartalmazó táblák segítenek a letöltésben egy-egy QR-kóddal. A szavazás június 1-jén 15 óráig tart.

A Fehérvári virágos pünkösd fotói letölthetőek a Galériából.


fotó: Simon Erika, Molnár Artúr

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.