Gyermeknap 2020

2020.05.31. 16:21
KÖZLEMÉNY - 2020. május 31. (vasárnap) 
 
 
 
 
 
 
Színes programokkal lepték meg a fehérvári gyermekeket május utolsó vasárnapján. A Hetedhét Játékmúzeum online mini múzeumpedagógiai foglalkozással, mesével, tárlatvezetéssel, valamit a Hetedhét Játékfesztivál legszebb pillanatait felelevenítő történetekkel készült a legkisebbeknek.  A gyermeknapon a Koronás Parkban kézműves foglalkozások, Királyi Kaszinó, baba-mama sarok, a Fő utcán bohócok várták a családokat.


A szivárvány színeiből álló lufikapun átlépve szálló szappanbuborékok között köszöntötte egy-egy lufival Levi bohóc a Koronás Parkba érkező gyermekeket. A járványhelyzet miatt a hagyományos Hetedhét Játékfesztivál elmaradt, de Székesfehérvár Önkormányzata meglepetéssel készült így is a legkisebbeknek. Bár az időjárás nem volt túl kegyes, a hideg és eső ellenére a szervezőknek köszönhetően kisütött a nap. A betérő családok örömmel vettek részt a játékokban, s készítették közösen a színes szélforgókat, játszottak a Királyi Kaszinóban. A gyerekek válogathattak a csillámtetoválás és arcfestés figurái között. A varázslatos kapun kilépve aztán vidám, apró pillangók, unikornisok és hős pókemberek tértek haza a Koronás Parkból. A délután folyamán csendesedett az eső, és ezt ki is használták a családok. A pünkösdi virágdíszbe öltözött Fő utcán sétálva a legkisebbeket két bohóc lepte meg, akik mulatságos és látványos attrakciókkal csaltak mosolyt a családok arcára.

Online tárlatvezetéssel, mini múzeumpedagógiai foglalkozás keretében mesével és játékkal készültek a Hetedhét Játékmúzeum munkatársai. A nap során olvashatóak azok a pályázatok, amelyben a gyermekek leírták legszebb élményeiket, amelyeket a Hetedhét Játékfesziválon szereztek.

A helyszíneken készült fotók letöltheőek a Galériából. 

fotó: Simon Erika

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.