Ezernyi színes tojás díszíti Maroshegy fáit

2021.03.31. 15:07
KÖZLEMÉNY - 2021. március 31. (szerda) 
Aki a Gárdonyi Művházhoz visz díszt, válaszhat ajándékot.    Galéria
 
 
 
 
 
Tojásfákat díszítettek Maroshegy több pontján, hogy húsvéti hangulatot varázsoljanak a városrészbe, megörvendeztessék lakókat és a járványos időszakban is mosolyt csaljanak az emberek arcára. A Szilvamagnál, a Batthyány utcai orvosi rendelőnél és a Gárdonyi Géza Művelődési Háznál ünnepi ruhába öltöztettek néhány fát Brájer Éva önkormányzati képviselő kezdeményezésére. Aki húsvéthétfőig saját tojást visz a művház fájára, apró meglepetést választhat a Gárdonyi Kincsestárból.

„Soha nem volt olyan nagy jelentősége a húsvétnak és a feltámadás üzenetének, mint manapság. Minden tragédia után van tovább, fel kell állni, tovább kell menni! A fájdalmainkat magunkban tudjuk, de az élet örök! Az életünk nagyon megváltozott, sokan élnek meg napjainkban nagy szomorúságokat, sokan veszítették el családtagjukat, keveset találkozhatunk szüleinkkel, unokáinkkal. A tojásfa-díszítő kezdeményezéssel szeretnénk az itt lakóknak és a városrészen áthajtó autósoknak egy pici mosolyt csalni az arcukra, és melegséget hozni a szívükbe. Ha csak egy pici pillanat is lesz ez, már megérte az igyekezetünket!” – fogalmazott Brájer Éva, a városrész önkormányzati képviselője, akinek a kezdeményezésére összesen ezer darab színes tojással dekoráltak ki több köztéri fát a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár munkatársai, a Városgondnokság közreműködésével.

Láthatunk ünnepi díszbe öltözött fákat a Szilvamagnál és a Batthyány utcai orvosi rendelőnél. A művelődési ház bejáratánál lévő fa egy közösségi kezdeményezés keretében kap ünnepi dekoriót, ide bárki vihet saját tojásdíszt április 5-ig, jövő hétfőiig. Fontos, hogy a díszek jól tűrjék az időjárás viszontagságait, készülhetnek például műanyagból, hungarocellből, de lehet vinni valódi tojást is. A fa tövében meglepetés olvasnivalóval, apró ajándékokkal kedveskednek a résztvevőknek. Kérik, hogy ebből a Gárdonyi Kincsestárból mindenki csak pár apróságot válasszon, így jut majd meglepetés mindenkinek.

 
A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.
 


Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Simon Erika

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Április
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.