Ne ajándékozzunk élő állatot húsvétra! – kéri a HEROSZ Állatotthon

2021.04.01. 10:30
KÖZLEMÉNY - 2021. április 1. (csütörtök) 
Kvízjátékokkal, rajzos feladatokkal, videókkal készül a menhely az ünnepre.  
 
 
 
 
 
Idén is elmarad a hagyományos Nyuszisimogató rendezvény a HEROSZ Fehérvári Állatotthonában, a menhelyen a következő napokban is előzetes bejelentkezést követően fogadják a látogatókat. Érdemes viszont figyelni az állatotthon közösségi oldalát, ahol kvízjátékokkal és a húsvétihoz kapcsolódó videókkal készülnek a szervezők. A HEROSZ arra hívja fel a figyelmet, hogy ne vásároljunk élő állatot ajándékba, mert a nyulaknak speciális tartási igényeik vannak, és sokszor előfordul, hogy a vásárlót a haszon reményében becsapják.

A HEROSZ Fehérvári Állatotthona ezúton szeretné mindenki figyelmét felhívni arra, hogy az élő állat nem ajándéktárgy, így ne vásároljunk nyulat meglepetésként. A szakemberek több éves tapasztalata szerint a kisgyermekek hamar elveszíthetik az érdeklődésüket az állat iránt, így az ellátása teher lesz a családnak.  A nyulak nem valók panellakásba, a méretük és a mozgásigényük miatt nem érzik ott jól magukat. Speciális tartási körülményekre, étrendre, egészségügyi gondozásra van szükségük, ami költséges.

Előfordulhat az is, hogy a vásárlókat becsapják. A tapasztalatok szerint az állatokat sokszor törpenyúlként árusítják, és csak később, a növekedéssel derül ki, hogy mégsem az. Gondot okoz az is, hogy a kis kölyökegyedeket a haszon reményében túl korán választják el az anyjuktól, így nagyon hamar elpusztulhatnak. Sokan az ünnepek után szabadon engedik a megunt nyulakat a természetben, ez azonban szigorúan tilos és az állatra életveszélyes! Ezért a HEROSZ arra kéri a családokat, hogy döntsenek felelősen, jó szívvel, és ajándékozzák meg más módon a kisgyermekeket!

A Fehérvári Állatotthon továbbra is zárva tart a járvány miatt, így az ünnepek alatt is időpontfoglalással fogadja a látogatókat. Regisztrálni lehet a Facebook-on, vagy a +36 30/98 58 309-es telefonszámon.
  Érdemes a közösségi oldalt figyelni, ahol több kvízjátékkal, a gyerekeknek rajzos feladatokkal készülnek. Azokat pedig, akik otthon nyulat tartanak, arra kérik, hogy egy rövid videón mutassák be, milyen feltételei vannak a biztonságos, megfelelő állattartásnak.


 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Április
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.