MOVEMBER futás a Bugátban – mintegy 150 diák sportolt a figyelemfelhívás jegyében

2023.11.15. 14:00
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2023. november 15. (szerda) 
 
 
 
 
 
 
 
Harmadik alkalommal rendezte meg a MOVEMBER futást a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Bugát Pál Technikum a prosztatarák elleni küzdelem mozgalmához csatlakozva. Az SZFSZC iskoláiból mintegy 150 diák teljesítette az 1,6 kilométeres távot. Az első három helyezett fiatalt ajándékokkal jutalmazták.


A MOVEMBER világszerte megrendezésre kerülő kampány célja, hogy felhívja a férfiak figyelmét az egészségmegőrzésre, a szűrővizsgálatok, kivizsgálások jelentőségére. A mozgalomban kiemelten szerepel a prosztatarák elleni küzdelem, ennek jegyében szervezték meg a MOVEMBER futást a Bugát Pál Technikumban szerdán délelőtt, immár harmadik alkalommal. A Székesfehérvári Szakképzési Centrum iskoláiból mintegy 150 fiú csatlakozott a sportprogramhoz – mondta kérdésünkre Szalai József testnevelőtanár, a kezdeményezés szervezője. Hozzátette, hogy a diákjaik ismerik és komolyan veszik a kezdeményezést, annak céljait, és idén is szívesen csatlakoztak.

A fiúk egy rövid bemelegítés után a Bugát iskola udvaráról startoltak. A futamot Östör Annamária egészségügyi, sport- és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok indította el, aki örömét fejezte ki, hogy Székesfehérváron egyre több férfi vesz részt a szűrővizsgálatokon, ami nagyon fontos.

A diákok a Gyümölcs utca – Horvát István utca – Deák Ferenc utca – Martinovics utca – Károly János utca – Horvát István utca – Gyümölcs utca útvonalat követve tértek vissza az iskolába. A kezdeményezés nem minősült versenynek, azonban az első három helyezettet ajándékokkal jutalmazták. A futamot Szécsi Nemere, a Hunyadi Mátyás Technikum tanulója nyerte. A második helyen Nagy Krisztián, a Széchenyi István Műszaki Technikum diákja, míg a harmadik helyen Márki Hunor, a házigazda Bugát Pál Technikum tanulója végzett.
 

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


 

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Simon Erika

 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.