Közel félmillió forintos támogatás a Családsegítő Központnak

2016.12.20. 14:40
KÖZLEMÉNY - 2016. december 20. (kedd)
A Fehérvár Travel Alapítvány jóvoltából. Galéria 
 
 
 
 
 
 
 
Szinte komplett mobil iroda segítheti a jövőben a székesfehérvári családgondozók munkáját, akik ennek köszönhetően a mozgásukban korlátozott rászorulóknak akár saját otthonukban teljes körű ügyintézői szolgáltatást tudnak majd nyújtani. A közel fél millió forintos támogatás – amiből két multimédiás laptopot és egy hordozható mobil nyomtatót tudott vásárolni a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ – a Fehérvár Travel Közhasznú Alapítványnak köszönhető. 
 
Mint arról Tisztl Henrik, a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője az átadáson beszámolt, a Fehérvár Travel Alapítvánnyal már hosszú évek óta jó az együttműködésük. Még 2009-ben egy pályázat útján három robogót kaptak tőlük annak érdekében, hogy a szociálisan rászoruló helyzetben lévő családokhoz a központ szakembereinek eljutását megkönnyítsék.
Ezen kívül a központ rendszeresen segíti ügyfeleinek a Fehérvár Travel Alapítvány által kiírt pályázatok benyújtását, aminek köszönhetően negyedévente mintegy húsz rászoruló egyén illetve család élvezheti az alapítvány különböző fajta támogatását: a mosógépektől kezdve a gyógyászati segédeszközökön át a szemüvegekig bezárólag. 
 
A mostani pályázat útján elnyert eszközökkel kapcsolatban elmondta, hogy a közel 500 000 forintos támogatásból két multimédiás laptopot és egy hordozható mobil nyomtatót tudtak megvásárolni. Ezeket egészítette ki még központjuk táskákkal, illetve scannerrel, valamint mobilinternettel és olyan különböző irodai eszközökkel, amikkel tulajdonképpen két mobilirodát tudnak kialakítani. Ezzel munkatársaik a gondozattak otthonában szinte mindenféle hivatalos ügyet el tudnak intézni: akár egy ügyfélkapus vagy nav-os eljárást is el tudnak indítani.         
 
Mészárosné Somogyi Beáta, a Fehérvár Travel Közhasznú Alapítvány munkatársa tájékoztatást adott arról, hogy 2008 óta működik az alapítványuk azzal a céllal, hogy a nagyon hátrányos helyzetű és elsősorban a fogyatékkal élő emberek életminőségét javítsák. Évente négy alkalommal írnak ki pályázatot, és éves szinten több tízmillió forintot osztanak szét támogatás formájában.  Az alapítvány kuratóriuma dönt a pályázatok elbírálásáról, majd a megítélt összegek minden esetben a rászorulók életminőségének javítása céljából megvásárolt bizonyos termékek, eszközök ellenértékének utólagos kifizetése révén történik.
A Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központnak megítélt és megvásárolt eszközök átadása kapcsán megköszönte a központ vezetőjének, valamint munkatársainak azt a sok-sok figyelmet, szeretetet és odaadást, amivel ezeket a pályázatokat kezelik. 
 
Tisztl Henrik központvezető erre reagálva elmondta, hogy a Fehérvár Travel Alapítvány pályázatait az ügyfeleik részére óriási lehetőségnek tekintik, mert a mindennapjaik során egy olyan kapaszkodót, mankót jelenthet, amire adott esetben támaszkodni tudnak. S – mint fogalmazott – ez jóval nagyobb segítség annál, mint amit ők, vagy adott esetben maga az ügyfél beletesz ebbe a pályázatok benyújtása kapcsán.     
 
  
 
Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából.
 
 
 
                                                              
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Kész Mónika
Fotó: Varju Zoltán Mihály
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.