Hóember Hümér a Pentelei erdőben

2018.02.16. 10:48
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. február 16. (péntek)
Folytatódnak a Zenede Bábszínház interaktív foglalkozásai. Galéria 
 
 
 
 
 
Hóember Hümér utazásával folytatódik a népszerű Zenede Bábszínház téli programsorozata. Az interaktív mesében ezúttal is fontos szerepet kaptak az énekek és a hangszerek, mint például a klarinét, a fagott és a harmonika. A gyerekek számára az is kiderül, hogyan kapott végül orrot a főszereplő, és mit művel a Pentelei erdőben a boszorkány a leghidegebb évszakban. A foglalkozás során az óvodások együtt énekeltek a szereplőkkel, és a mese végén ki is próbálhatták a megszólaló hangszereket.


A Hóember Hümér utazása című hangszeres produkcióval folytatódik a hét éves Zenede Bábszínház sorozata. A mese szereplőit zenetanárok alakítják, a hangszerekhez kapcsolódó mesét az ötletadó, főszervező Magyarné Tima Zsuzsanna írta. Pénteken délelőtt a Hermann László Zeneiskola nagytermében két előadást is szerveztek, amelyekre több óvodából érkezett a lelkes közönség.

Az ovisok a kedves történettel a Pentelei erdőbe kirándultak, ahol egy nap nagy pelyhekben elkezdett esni a hó, és csend volt – amíg a zeneiskolás gyerekek meg nem érkeztek. Ők építették Hóember Hümért, akinek nem jutott orr… A meséből kiderül, hogy az éhes, fázó kisállatok odaadják-e Hümérnek a talált sárgarépát, és hogy milyen gonoszságot művelt a boszorkány a kis hóemberrel.  

A interaktív bemutatón előkerült a klarinét, a cselló, a fagott és a harmonika, amiket a mese után Mihály György mutatott be a gyerekeknek a zeneiskolás növendékek segítségével. Ezeket az óvodások a foglalkozás végén közelről is megnézhették, megsimogathatták és ki is próbálhatták.   

A Zenede Bábszínház téli meséjét Hajnal Veronika (Sajti Cilike), Kitreiber Zsuzsanna (díszletfelelős), Magyarné Tima Zsuzsanna (Ökörszem Ödönke, Ló Leila), Mihály György (Sajti Cini), Viczai Eszter Piroska (Nyúl Nelli) és Wágnerné Ughy Tünde (Hóember Hümér és Szipirtyó Szidónia) adják elő.

A tavaszi előadásban a gyerekek Ökörszem Ödönke dalait hallgathatják meg.   


Az előadáson készült fotók letölthetőek a Galériából!Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Molnár Artúr
 
 
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 November
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.