Rohamosan fejlődő terület

2018.03.12. 16:10
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. március 12. (hétfő)
Térinformatikusoknak, földügyi szakembereknek rendeznek konferenciát Székesfehérváron. Galéria
 
 
 
"Adatok távolból, geoinformatika közelről" - mottóval rendezik meg a XXII. GISOpen konferenciát Székesfehérváron. Az Óbudai Egyetem Geoinformatikai Intézetének hagyományos szakmai rendezvénye a földügyi és térinformatikus szakemberek egyik jelentős találkozóhelye, ahol három napon át számos előadáson, workshopon, műhelybeszélgetésen vitathatják meg a szakmához kapcsolódó, jogi, szervezeti, technológiai változásokat.
 
 
 
Huszonkettedik alkalommal rendezték meg a fölmérési és térinformatikai szakembereknek szóló GISOpen konferenciát Székesfehérváron, az Óbudai Egyetem Alba Regia Karának Geoinformatikai Intézetében, a Pirosalma utcában. Mint Dr. Busics György intézetigazgató fogalmazott: "a konferencia azért indult, hogy egy találkozóhelyet nyújtson volt diákoknak, jelenlegi kollégáknak, ahol megvitathatjuk a szakmához kapcsolódó, jogi, szervezeti, technológiai változásokat." Hozzátette, az, hogy a mostani a huszonkettedik alkalom, azt is jelenti, hogy egy "érték keletkezett Fehérváron, mint ahogy az is érték, hogy több mint ötven esztendeje létezik a Geo a Pirosalma utcában.
 
A város nevében Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a konferencia résztvevőit, és kapcsolódva Dr. Busics György szavaihoz elmondta, hogy Székesfehérvár életében mennyire fontos szerepe van az itteni képzésnek. Mint fogalmazott, beruházásokat is felügyelő alpolgármesterként látja, hogy a térinformatika és a geodézia gyakorlatilag egy beruházás alfája és omegája.
 
Horváth Gábor István, a Földművelésügyi Minisztérium főosztályvezetője nyitóelőadásában elmondta, az idei konferencia mottója - "Adatok távolból, geoinformatika közelről" - jól szemlélteti, hogy az elmúlt időszak technikai fejlődése milyen nagymértékben változtatta meg a térinformatikai és adatgyűjtési technológiákat. Mint mondta, szükség van az új technológiák alkalmazására is képes, precíz munkát végző földmérési szakemberekre, akiknek köszönhetően hiteles az ingatlan- és közműnyilvántartás, és akik garantálják a vízügyi és környezetvédelmi, valamint infrastrukturális és ipari beruházások pontos tervezését.
 
A konferencia nyitóünnepségén köszöntőt mondott Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára és Fekete Gábor, a BFK Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály főosztályvezetője is. A szakmai találkozó előadásai, workshopjai három napon át, március 14-ig tartanak a Alba Regia Műszaki Kar Pirosalma utcai épületében.
 
 
A megnyitón készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
Fotó: Molnár Artúr
Szöveg: Fejér Tamás
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.