Hétvégén rendezik a 21. Orka Kupát Székesfehérváron

2018.03.13. 14:42
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. március 13. (kedd) 
Az egyik legnépesebb utánpótlásverseny közel 700 résztvevővel.      Galéria  
 
 
 
 
 
 
Közép-Európa egyik legnépesebb és legrangosabb utánpótlás versenyére készül az Orka Fehérvári Szinkronúszó Sportegyesület a hosszú hétvégén. A március 16-18-a között zajló 21. Orka Kupán 13 ország közel 700 versenyzője szerepel a programban. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették.

Az Orka Fehérvári Szinkronúszó Sportegyesület megalakulása óta ez lesz a 21. Orka Kupa, amely az utánpótlás legrangosabb versenyévé nőtte ki magát az utóbbi években.

A házigazda Székesfehérvár számára nagyon fontos, hogy sportvárosként példát mutasson, és egyéb sportágak mellett megadja a lehetőséget a szépséget és a művészi mozgást ötvöző, kifejezetten lányoknak szóló szinkronúszásnak is. – hangsúlyozta a beharangozó sajtótájékoztatón Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok. Az Orka Egyesületet méltatva arról szólt, hogy a szervezet régóta végez igen nívós munkát, és az Orka Kupának is igen nagy hagyománya van. A versenysorozat a városmarketing szempontjából is nagy jelentőségű, a város az uszodahasználattal és minden lehetséges módon támogatja a kupa megrendezését. Östör Annamária eredményes szereplést kívánt a versenyzőknek, külön kiemelve a fehérvári szereplőket.

Ezúttal március 16-18-a között, péntektől vasárnapig tart a rangos nemzetközi megmérettetés, melyen minden eddiginél nagyobb létszámban vesznek részt hazai és külföldi versenyzők, 13 ország 43 egyesületének közel 700 versenyzője  – köztük kezdők és haladók – ugranak vízbe a három nap alatt.  – hangsúlyozta Molnár Andrea, az Orka egyesület szakmai vezetője. A hazai egyesületek mellett érkeznek csapatok Oroszországból, Svájcból, Görögországból, Izraelből, Belgiumból, Ausztriából, Horvátországból, Csehországból, Szlovákiából, Lengyelországból, Romániából és Litvániából.  Díszvendégként az első versenynapon Alla Shishkina, kétszeres olimpiai bajnok orosz szinkronúszó adja át majd az érmeket, és elhozza egykori edzőjét is, aki egy időben Székesfehérváron dolgozott. A versenyre 60-nál több bírói jelentkezés érkezett itthonról és külföldről, ami biztosítja a kupa magas színvonalát. Az Orka egyesület több mint 70 sportolója szerepel a versenyben, a kupának mindhárom napon lesz székesfehérvári érdekeltsége.

Balogh Sándor
, a Magyar Szinkronúszó Szövetség elnökségi tagja a 17. FINA Vizes Világbajnokság kapcsán tapasztalta meg, hogy a szinkronúszásnak van mozgósító ereje. A megújuló szövetség sokat szándékozik tenni annak érdekében, hogy ez a sportág egyre több helyen megmutatkozhasson, szponzorokat vonzzon és a televízió képernyőjére kerüljön. Balogh Sándor köszönetét fejezte ki az Orka Kupa szervezőinek, a versenyzőknek, a bíróknak, külön a városnak és a támogatóknak a sportág népszerűsítéséért. Hozzátette, minden versenyző számára a vizes világbajnokság emlékét őrző ajándékokkal készülnek.


A sajtótájékoztatón készült fotók és a kapcsolódó plakát letölthető a Galériából.

 

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Molnár Artúr

  

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.