Elkészült a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar Kiszolgálóépülete

2018.03.14. 12:09
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. március 14. (szerda)
95 millió forintos beruházás valósult meg a második ütemben.    Galéria 
 
 
 
 
 
Bejárást tartott a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar Kiszolgálóépületében Törő Gábor országgyűlési képviselő, Szigli István önkormányzati képviselő és Bozai István városgondnok. A 95 millió forintos beruházásból megvalósult fejlesztés többek között egy 150 főt kiszolgáló büfét, mosdókat, az emeleten kialakított  rendezvénytermet és egy pergolával fedett faburkolatos teraszt is magába foglal – a műszaki átadásra jövő héten kerül sor.


Feketehegy-Szárazrét sokfunkciójú kulturális központjának első ütemben a Kultúrudvar szabadtéri színpada és fedett nézőtere épült fel a közösségi ház dél-nyugati homlokzatán, mára pedig elkészült az elmúlt év áprilisában elkezdett Kiszolgálóépület is.  

Szigli István
önkormányzati képviselő elmondta, hogy 2016 decemberében született meg a döntés a szabadtéri színpad, majd – második ütemben – a kiszolgáló létesítmény koncepciótervéről. Az ide rendezvényekre érkezők színvonalas kiszolgálása céljából kezdődtek el a munkálatok tavasszal: „Amit elhatároztunk, megvalósult, a Városgondnokság jó munkát végzett. A műszaki átadásra jövő héten kerül sor, majd azt követően a használatba vételi engedélyt kell megkapnunk – és birtokba vehetjük a házat.” A képviselő kiemelte, hogy nemcsak az épület készült el, de a lakosokat már rendezett terep is fogadja.

Törő Gábor
országgyűlési képviselő a feltételek megteremtését illetően az önkormányzatok adósságkonszolidációjáról és a Modern Városok Program fejlesztéseiről, beruházásairól szólt: „Meggyőződésem, hogy ennek a közösségi háznak is az a célja, hogy Feketehegy-Szárazrét közössége megfelelő körülmények között tudja eltölteni a szabadidejét – gondoljunk csak a játszótérre, a közösségi kertre vagy a szabadtéri színpadra. Ezt az utat kell tovább folytatni!” – fogalmazott a képviselő és a jól működő közösségi élet fontosságát emelte ki.

A második ütem paramétereit tekintve Bozai István városgondnok elmondta, hogy a fejlesztés bruttó 95 millió forintból valósult meg – ebből a kiszolgálóépület 65 millió, a pergolák 16 millió, a közműfejlesztések 14 millió forintba kerültek. „Az Önkormányzat és a Kormányzat segítségével hatalmas fejlesztési lehetőségeket kap a Városgondnokság: több fejlesztési forrásból gazdálkodunk 2018-ban, mint amennyi 2010-ben az egész városnak az üzemeltetési forrása volt, ez több mint két és fél milliárd forintot jelent. Ez a majd 100 milliós beruházás fontos továbblépése volt a Kultúrudvarnak.” – fogalmazott a városgondnok, és hozzátette, hogy a munkálatok felét közbeszerzésen kiválasztott alvállalkozó, valamint a saját kollégák végezték el.

A rendezvények kiszolgálására hivatott épületben helyet kapott egy körülbelül 150 főt kiszolgáló büfé, mosdók, nyilvános WC és a kapcsolódó raktárhelyiségek. Az emeleten kialakítottak egy majd 120 m2-es rendezvénytermet, elsősorban a fiataloknak A látogatók a földszinti foglalkozóban akár kipróbálhatnak egy-egy művészeti ágat – például szövés, agyagozás, kerámiázás, festés, grafika, barkácsolás –, a helyiségben 10-15 fős szakköröket, iskolai órákat is lehet tartani. Az épülethez közvetlenül kapcsolódik egy pergolával fedett faburkolatos terasz, ennek egyik felébe települhet a büfé (két fős személyzettel, előrecsomagolt áruk eladására).  Az épület akadálymentesített: akár gépjárművel, akár gyalogosan megközelíthető, a parkolóhelyek, a járdák és a WC-k kialakításakor is gondoltak a mozgássérültekre, az idősekre. Az épületbe több oldalról is be lehet jutni, a bejáratokhoz csúszásmentes és egyenletes térkő burkolatú járdák vezetnek.

A bejáráson részt vett Keresztes Nóra, a koncepció egyik megálmodója, Hollósi Tamás beruházási igazgató és Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Házának igazgatója.


A bejáráson készült fotók letölthetőek a Galériából.
                                                     - Vége -

További információ:

Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Molnár Artúr


 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.