Három új gépkocsit kapott a központi orvosi ügyelet

2018.04.13. 15:24
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. április 13. (péntek)
 A város újabb beruházása növeli az egészségügyi ellátás hatékonyságát. Galéria
 
 
 
 
A háziorvosi ügyeleti feladatok ellátását mától három új személygépkocsival segíti Székesfehérvár Önkormányzata. A Suzuki Vitara típusú, megkülönböztető jelzéssel is felszerelt autókat dr. Cser-Palkovics András polgármester adta át az Alba Családorvosi Egyesület részére pénteken az Orvosok Háza előtt. 


Két évvel ezelőtt a Kégl György Városi Egészségügyi Program keretében jött létre Székesfehérvár Önkormányzata és az Alba Családorvosi Egyesület közötti megállapodás, amely szerint az alapellátás biztosításának és színvonalának emelése érdekében az Önkormányzat többletforrást ad a háziorvosoknak, házi gyermekorvosoknak és az ügyeleti ellátásnak.

Az Önkormányzat által bruttó 15 millió forint értékben beszerzett, és most átadott három Suzuki Vitara 1.6 GL+ típusú személygépkocsi a felnőtt és gyermekorvosi ügyeletet ellátó orvosok munkáját szolgálja, mondta el Székesfehérvár polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András példaértékűnek nevezete a város, az Alba Családorvosi Egyesület és a rendőrség közös munkáját. Az együttműködésnek köszönhetően ugyanis az ügyeleti autókat fényhíddal, azaz megkülönböztető jelzéssel szerelték fel, amelyet sürgős esetekben használhatnak. 

Évente több ezer esethez vonulnak ki az ügyeletes orvosok a megyeszékhelyen és annak vonzáskörzetében. Dr. Wilhelm Róbert, az Alba Családorvosi Egyesület elnöke köszönetet mondott a támogatásért. Kiemelte, az új autók nagy segítséget nyújtanak a székesfehérvári és városkörnyéki lakosság ellátásához, az egészségügyben dolgozók mindennapi munkájához. Az eddig szolgálatot teljesítő autók cseréje már igen aktuális volt. Az új járművekkel az ügyeletet ellátó orvosok gyorsabban és biztonságosabban érkeznek meg a betegekhez.

A székesfehérvári és a városkörnyéki településeken a háziorvosi és házi gyermekorvosi központi ügyelet évente 25-26 ezer esetet lát el, ebből több mint ezer esetben kell a helyszínen ellátást biztosítaniuk az ügyeleti időben hozzájuk forduló betegeknek.

Az autók átadásán készült fotók letölthetők a Galériából.

fotó: Simon Erika

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
27
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.