A felfedezés öröme, a jövő kezdete – III. Szakmák Éjszakája Székesfehérváron

2018.04.13. 17:05
MEGHÍVÓ - 2018. április 13. (péntek) 
10 iskolájában 77 programmal várják a fiatalokat.       Galéria
 
 
 
 
 
 
Látványos, több száz diákot megmozgató flashmobbal vette kezdetét a Szakmák Éjszakája székesfehérvári programsorozata a Városház téren. A belvárosi megnyitón dr. Cser-Palkovics András polgármester, Molnár Attila, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal főigazgatója és Kulcsár Szilvia, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója köszöntötte a fiatalokat. Az iskolák a késői órákig tartanak nyitva.

Próbáld ki! Csináld meg! Ismerd meg! – változatlan jelmondattal, immár harmadik alkalommal rendezték meg a Szakmák Éjszakája országos programsorozatot, melyhez ismét csatlakozott a Székesfehérvári Szakképzési Centrum. A kezdeményezés alapvető célja, hogy helyzetbe hozza a fiatalokat a sikeres iskola- és pályaválasztáshoz. A diákok egyetlen este, éjszaka alatt végigjárhatják a csatlakozott intézményeket, hogy megismerjék azok és a velük együttműködő cégek képzési kínálatát, máskor rejtett világát, megnézhessék, melyik foglalkozás mit takar, gyakorlatban is kipróbálhassanak néhány szakmai fogást és végigjárjanak több pályát néhány óra alatt. „Lehet, hogy a jövőd itt, ezen az éjszakán kezdődik!” – vallják a Szakmák Éjszakája szervezői.

Székesfehérváron, az Országalma mellett az SzSzC Hunyadi Mátyás Szakgimnáziuma mazsorett csoportjának fellépésével kezdődött, majd látványos flashmobbal folytatódott a helyi programok megnyitója. Diákcsoportok futottak be több irányból a tér közepére, és rakták össze óriás puzzle-ból a Szakképzési Centrum mutatós, színes logóját.

A megnyitón elsőként dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a résztvevőket. Mint fogalmazott, Székesfehérvár városának különösen fontos a szakképzés, annak fejlődése, ehhez nagyon sok minden kell, többek között a képzések népszerűsítésére szervezett akciók, mint például a Szakmák Éjszakája. A résztvevőknek azt kívánta, hogy a saját intézményüket, közösségüket és képzéseiket büszkén tudják megmutatni az érdeklődők számára.

Ugyancsak szólt a megjelentekhez Molnár Attila, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal főigazgatója. Elmondta, hogy jelenleg az országban és a határ mentén összesen 166 településen, 450 állami és egyéb fenntartású intézménynél zajlanak a Szakmák Éjszakája programjai, melyek látogatói létszáma várhatóan meghaladja az 50.000 főt.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum életében az elmúlt években több hagyományteremtő kezdeményezés is született, azonban mind közül a Szakmák Éjszakája a legfontosabb. Ilyenkor mindenki megmozdul egy közösség részeként. – fogalmazott nyitóbeszédében Kulcsár Szilvia, az SzSzcC főigazgatója. Azt mondta, a program arról szól, hogy minden útját kereső fiatal kipróbálhassa magát, megtudja, hogyan néz ki belülről egy szakképző iskola, és tudjon választani, dönteni. 

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum idén kilenc székesfehérvári és egy móri iskolával együttműködve, 77 különböző programmal készült a szakképzést népszerűsítő eseményre. A megnyitót követően az iskolák 18 órától nyitják meg kapuikat és egészen 22 óráig a legkülönfélébb programokkal, szakmai bemutatókkal várják a diákokat.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.Szöveg: Havasi Tímea
Fotó: Simon Erika
 

 

 

 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
27
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.