Közös értékekkel a közösségért

2018.04.16. 11:50
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. április 16. (hétfő)
Elkezdődött a „Zentais 7”. Galéria 
 
 
 
 
Ma kezdődött a „Zentais 7” rendezvénysorozata. A nyitó ünnepségen a közös értékek közösségformáló erejéről beszélt a zentais tradíciók kapcsán Kukucska Márta igazgató. A diákok és tanárok munkáiból kiállítás nyílt az aulában, a hét folyamán a gyerekek különböző versenyeken, rendhagyó foglalkozáson, interaktív és sportprogramokon vehetnek részt. A Zentai Úti Általános Iskola tavaszi programsorozata kulturális bemutatóval zárul pénteken.


Elkezdődött a „Zentais 7”. „A közös elhatározásoknak, a közös értékeknek van a legnagyobb közösségformáló ereje.” – fogalmazott a zentais tradíciókról köszöntő beszédében Kukucska Márta igazgató, és azt mondta, hogy ezek a hagyományok kötelezik is az iskolát, és még inkább erősítik a kötődést egymáshoz, az intézményhez.

Kiállítás nyílt az iskola diákjainak a munkáiból, amihez csatlakoztak a tanárok is, a saját hobbijaikhoz kapcsolódó munkákkal. A hétfő délután angol-német nyelvi fordítóversenyre hívja a végzős tanulókat, majd a hét folyamán informatikai rajz- és levelező versenyt, valamint magyar nyelvi logikai csapatversenyt is rendeznek. A megmérettetéseken kívül mobil planetárium, focikupa, érzékenyítő program, gazdálkodj okosan vetélkedő és számtalan rendhagyó foglalkozás, játék várja tartalmas, csapatépítő és szórakoztató időtöltéssel a tanulókat. A programsorozat április 20-án, pénteken 16.30 órakor kulturális bemutatóval zárul a Köfém Művelődési Házban. A hét valójában szombaton ér majd véget a pályaorientációs nappal.

Az ünnepségen az alsó és felső tagozatosok előadták a költészet napjára megtanult verseiket, a harmadik osztályosok pedig furulyabemutatóval készültek.

A nyitó rendezvényen részt vett Mészáros Attila alpolgármester, Dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő, Hekeliné Halmos Marianna egykori igazgató, valamint az iskola volt tanárai, tanítói és az Aranybulla Könyvtár munkatársai.


A rendezvényen készült fotók letölthetőek a Galériából!


                               

Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika

 

 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
27
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.