46 kiállító, több ezer álláslehetőség

2018.04.16. 13:41
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. április 16. (hétfő)
III. Fejér Megyei Hírlap Állásbörze várja az érdeklődőket. Galéria  
 
 
 
 
Harmadik alkalommal szervezett állásbörzét a Fejér Megyei Hírlap. A munkavállalók és munkáltatók körében is rendkívül népszerű eseményen a megye legnagyobb munkaadói és képzési intézményei vesznek részt.  A személyes találkozások alkalmával lehetőség nyílik a közvetlen kommunikációra a cégek képviselői és potenciális leendő alkalmazottak között. A Best Western Plus Lakeside Hotel MKOSZ-csarnokban ma 16.00 óráig várják az érdeklődőket a kiállítók.


Több ezer nyitott pozíció van a jelenlévő álláskeresők előtt, hangzott el a III. Fejér Megyei Hírlap Állásbörze megnyitóján. Az idei évben 46 kiállító a konkrét végzettséget nem igénylő állásoktól, a szakmunkás végzettségű és diplomás pozíciókig mindenféle lehetőséggel készült. Egy interjú vagy egy elbeszélgetés keretében akár azonnal is állást kaphatnak az MKOSZ-csarnokba látogató álláskeresők.

Magyar és nemzetközi kis-, közép- és nagyvállalatok vesznek részt az állásbörzén, amely remek lehetőséget ad a személyes találkozókra munkaadó és munkavállaló között, mondta Kázmér Judit. A Mediaworks PR és marketing igazgatója köszöntőjében kiemelte, ezzel a rendezvénnyel is az a törekvésük, hogy a maguk eszközeivel segítsék Fejér megye gazdasági életét.

Az állásbörzén megjelent foglalkoztatók álláskínálata sokrétű és előremutató. Az ország Nemzeti Fejlesztési Programjában célkitűzésként szerepel, hogy a 20 és 60 év közötti népesség foglalkoztatottsága 2020-ra elérje a 75 százalékot, emelte kis beszédében Dr. Tanárki Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója. Hozzátette, a Fejér megyei 2018. februári adatok szerint a regisztrált álláskeresők száma 8789 fő, amely 5,6 százalékkal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi. A Kormányhivatal igyekszik gyorsan lekövetni a gazdasági változásokat, és igyekszik olyan munkaerő-piaci eszközöket alkalmazni, amelyek a foglalkoztatottság növelését elősegítik.

Égi Tamás, Székesfehérvár alpolgármestere köszöntőjében arról szólt, hogy Székesfehérvár jelenleg - 100 ezres lakosságszámmal - 42-43 ezer aktív munkavállalót tud felmutatni, és emellett 40-50 ezer dolgozó érkezik mindennap a városba, mintegy 170 km-es körzetből. Nyugat-európai statisztikai felmérések szerint Budapestet is megelőzve immár negyedik éve Székesfehérváron a legnagyobb az átlagbér. A legújabb beruházásokról szólva beszélt arról is, hogy a robotika elterjedésével a cégek nem az alkalmazottakat váltják le, hanem az új fejlesztéseket erősítik, így számos nyitott pozíció van jelenleg Székesfehérváron is.

A mai fehérvári börzére 46 mikro-, kis- és középvállalkozás, multinacionális cég, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a fegyveres erők szervezetei hozták el ajánlataikat. A kínálatban szakképesítéshez, konkrét végzettséghez nem kötött munkaköröket, illetve magasan képzett munkaerőt igénylő állásokat egyaránt kínálnak, de találkozhatnak az érdeklődők a határvadász toborzóval is. Hasznosan teszi, aki visz magával önéletrajzot, hiszen akár azonnal találhat az igényeinek leginkább megfelelő állást. A III. Fejér Megyei Hírlap Állásbörze 16.00 óráig várja az érdeklődőket a Liget soron található Best Western Plus Lakeside Hotel MKOSZ-csarnokban.

Az állásbörze megnyitóján készült fotók letölthetők a Galériából.

fotó: Simon Erika

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
27
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.