Tűzzománc és kerámia

2018.05.16. 17:26
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. május 16. (szerda)
Sikeres pályázat a tehetséggondozásért. Galéria 
 
 
 
 
 
 
A Tóvárosi Általános Iskola gyermekeinek tűzzománc és kerámia alkotásaiból nyílt kiállítás ma az iskola aulájában. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően a tavalyi évben tűzzománc és kerámia égetőkemencét, mángorló asztalt és egy grafikai prést vásárolhatott az intézmény, így kiszélesedhetett a képzőművészeti tevékenységük. A eszközfejlesztési pályázathoz kapcsolódóan a héten rendezik meg a „Tehetségsegítés a székesfehérvári Tóvárosi Általános Iskolában” (NTP-17-0024) programot.


Strasszerné Gömöri Dorottya lelkesen tanítja a gyermekeket a képzőművészetek gyakorlására, élvezetére. Számos tanítvány tanul tovább különböző művészeti iskolákban. A művésztanár régi álma valósulhatott meg a tavalyi évben kiírt pályázatnak köszönhetően. A „Tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó hazai programok támogatása” című pályázaton nyert támogatásból tűzzománc és kerámia égetőkemencét, mángorló asztalt és egy grafikai prést vásárolhattak az intézménynek, így kiszélesedhetett a képzőművészeti tevékenységük. A pályázati eszközfejlesztés kapcsán a tanulók továbbfejleszthetik manuális képességeiket, készségeiket, képzelőerejüket. Még jobban kiteljesedhet kreativitásuk. A ma megnyílt kiállítás ebből ad ízelítőt.

Mészáros Attila alpolgármester az aulában látható tárlat megnyitóján örömét fejezte ki, hogy az intézményben mindig történik valami, ami a gyermekek javát, fejlődését szolgálja. A tehetséggondozásnak, a pedagógusok elhivatott munkájának és a pályázati, támogatói lehetőségeknek köszönhetően mindig van idő, mód és lehetőség arra, hogy a diákok a tanórákon kívül is megmutathassák tehetségüket, kreativitásukat.

„Minden gyermek művész. A gond csak az, hogyan maradjon művész felnőtt korában is.” Pablo Picasso gondolataival kezdte köszöntőjét Schnee Zoltánné igazgató. Mint mondta, a szeretet jelenlétét egy oktató-nevelő intézményben mindig erősíteni kell. Ebben pedig sokat segít a művészet: érzékenyít, kibontakoztat, boldoggá tesz. Pedagógiai ars poeticájuk pedig, hogy minden gyermekben ott lakozik az érték, az érzékenység, a művészet, de nekik kell ezt felszínre hozni. Az intézmény fő specialitása, a testnevelés tagozat mellett, mindig is fontos volt számukra a művészeti nevelés. A kiállítást megnyitó műsorban is látható volt ez, hiszen a kézműves alkotások mellett helyet kapott a hangszeres játék, az ének és a költészet is.  „A világ sokféle, a szépség jót tesz az ember lelkének.” – zárta köszöntőjét az igazgató.

A tűzzománcból, kerámiából készült alkotásokat az aulában tekinthetik meg a látogatók. A hét folyamán pedig nyitott műhelyfoglalkozást is tartanak a tűzzománc technika iránt érdeklődő, előzőleg regisztrált pedagógusoknak.

A kiállításon készült fotók letölthetők a Galériából.

fotó: Molnár Artúr
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
27
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.