Jövőre veled ugyanitt I-II.

2018.06.12. 16:25
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. június 12. (kedd)
A világon egyedülálló előadások a nyári színházban. Galéria 
 
 
 
 
Jövőre veled ugyanitt I-II. – a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban idén július végén várják könnyed, de egyben tartalmas színházi előadásra a nézőket. A romantikus, nagysikerű vígjátékot Váradi Eszter Sára és Keller János játsszák, a darab rendezője Hargitai Iván: a két rész előadása egy színpadon ugyanazokkal a színészekkel egyedülálló a világon, és valódi színészi virtuozitást igényel, fogalmazta meg a rendező. Az idén a kiszolgálóépülettel kiegészült Kultúrudvar és a nyári színházzal egy időben felavatásra kerülő kerti konyha még vonzóbbá teheti a kulturális programot.


Bernard Slade Jövőre veled ugyanitt I-II. című romantikus vígjátéka lesz az idei nyári színház előadása július 18-21-én a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban.

Szikora János
, a színház igazgatója a tavaly megújított nyári színház helyszínéről azt mondta, egyből beleszeretett már az első kilátogatáskor, hiszen van a helynek egy varázsa, szellemes építészetről és jó ízlésről tanúskodik, és a felvetett logisztikai problémák szerencsére nem bizonyultak valódi problémának. Az első nyár tapasztalata, illetve a nézők véleménye alapján az igazgató megfogalmazta: „Úgy érzem, a helyszínváltás – hogy a Pelikán udvar helyett Szárazrét legyen – sikeres volt. Ezért ülünk ismét itt.” – majd köszönetet mondott a lehetőségért. Az igazgató a darab megvalósulását tekintve a veszprémi Petőfi Színházzal meglévő együttműködést méltatta, ami lehetőséget biztosít a második rész színpadra vitelére is.

Szigli István
önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy olyan szintű bővítést hajtottak végre a Kultúrudvarban a kiszolgálóépülettel, ami a teljes infrastruktúra kiépítését hozta. A város kulturális életében fontos, hogy legyen egy vonzó szabadtéri színpad. A képviselő örömét fejezte ki, hogy két remek, népszerű színművész lép fel az idei előadásokban, és bízik benne, hogy az öt előadásra idén is megtelik a nézőtér. „A színházzal egy időben avatjuk fel a Kultúrudvar kerti konyháját: ez a létesítmény még vonzóbbá teheti a színházat. Továbbá olyan zöldfelületeket alakítottunk ki, hogy a gyerekek is jól elszórakozhatnak.” – mondta el a feltételek minél színvonalasabb megteremtésére irányuló szándékról. Az előadás mellett a kikapcsolódást egészíti ki az a kezdeményezés, hogy a színházjegy mellé vacsorázási lehetőséget is kínálnak azoknak, akik szívesen töltenek el több időt a szépen kialakított környezetben.

A darab hősei, Doris és George az első részben egy tengerparti szállodában futnak össze először véletlenül, amiből egy 24 éven át tartó, szenvedély és mély barátság között hullámzó, különleges viszony alakul ki azzal, hogy évente egyszer visszatérnek az egyéjszakás kaland helyszínére. A nem mindennapi házasságtörő szövetségről szóló, egyszerre humoros és megható vígjáték tükröt tart emberi kapcsolataink és szerelmi életünk elé.

Hargitai Iván
, a Vörösmarty Színház prózai tagozatvezetője, a darab rendezője a vígjáték második részét illetően kifejezte, hogy önállóan értelmezhető történet, ami valódi színészi virtuozitást igényel: a titokban találkozó pár ötven éves, amikor elkezdődik a cselekmény, és eljutnak majd 80 éves korukig. Ez magában hordoz egy drámát, komédiát, egy nagyon izgalmas fél életutat, amit nehéz feladat eljátszani a színészeknek. Izgalmas parabola a feladvány, irreális, mégis nagyon átélhető a történet: miért ragaszkodik egymáshoz ötven éven át ez a két ember – ez a megközelítés a groteszk hangvételt is feltételezi, fogalmazott a rendező. Az első rész is 25 évet ölel föl, „a kettő együtt unikum a világon. ” – mondta Hargitai Iván a két színésszel megvalósított előadásokról.

Váradi Eszter Sára
színművész a tavalyi produkció élményeiről és a teltházas új helyszínről azt mondta, érdemes volt színházat csinálni az exkluzív környezetben. Nagy lehetőségnek nevezte, hogy a húszas éveitől a nyolcvanas éveiig megformálhatja a női főszereplő figuráját. A kétszereplős előadással kapcsolatban az izgalmas karaktereket emelte ki, amelyek több érzelmi fázisát mutatják be a kapcsolatuknak – benne a házastársak és a család többi tagjának sorsával. Keller János színművész azt emelte ki: ilyen még valóban nem volt, hogy a két előadást eljátszhatja két színész. A külső megjelenésnél – mondta – sokkal fontosabb, mi történik a szereplők lelkében és szellemében.

Az előadásokat július 18-19-én – az első résszel –, valamint 20-21-én – a második résszel – tartják 20.30 órától, jegyeket a színház jegyirodájában vagy online lehet igényelni. A sajtótájékoztatón készült fotók letölthetőek a Galériából!

Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika

 

 

  

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.