Vegyivédelem, zene és sport a Bregyóban

2018.07.11. 12:03
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. július 11. (szerda)
Napraforgó Napközis Tábor – szerda. Galéria 
 
 
 
 
A Napraforgó Napközis Táborban ma Tárnok Ákos a Los Andinossal, valamint az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalja tartott bemutatót a gyerekeknek. A dél-amerikai zenés foglalkozás mellett nagy sikert aratott a katonai terepjáró, valamint a védőruha és a gázálarc, amit a táborozók örömmel próbáltak fel.


Zajlik a Napraforgó Napközis Tábor második turnusa a Bregyóban: szerdán több mint háromszázan vesznek részt a programokon. Ma délelőtt a gyerekeknek Tárnok Ákos és a Los Andinos tartott interaktív, hangszerbemutatóval és dél-amerikai kultúrtörténeti mesékkel tarkított előadást, valamint a táborozó fiúk és lányok az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj jóvoltából is tartalmas élményeket szerezhettek.

A városi gyerektáborban már negyedik éve jelenik meg az alakulat, az első három turnusban délelőttönként a vegyivédelmiek rendszeresített eszközeivel találkozhatnak a résztvevők. A legnagyobb sikere a Mercedes G-270 terepjárónak van, valamint óriási lehetőség a gyerekeknek az is, hogy felvehetik a vegyivédelmi védőruhát és a gázálarcot, mondta el Kocsis Balázs százados. A belső keringtető rendszerrel kialakított, külső vegyi, biológiai szerek és sugárzással szemben ellenálló ruházat a vegyivédelmi mentesítő katonák alapfelszerelése – amit a gyerekek akár negyven fokos melegben is szívesen felvesznek. A százados elmondta, hogy a zászlóalj nem titkolt célja a toborzás, és már ebben a korban szeretnék megszólítani a fiatalokat.

Az eső miatt ugyan beszorultak ma a gyerekek a fedett helyiségekbe, így előkerült a csocsóasztal, de a hely kínálta sportprogramok nagyon népszerűek a táborban; csütörtökön egészségfejlesztéssel foglalkoznak majd, lesznek kerékpáros ügyességi versenyek, illetve baleset-megelőzési programok a rendőrséggel, pénteken pedig dr. Berkényi Tamás, a Vadmadárkórház állatorvosa látogatja meg a résztvevőket – mondta el Lőrincz Tímea táborvezető.


A táborban készült fotók letölthetőek a Galériából!


Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.