Élményekben gazdag tanyalátogatást szervez gyerekeknek a Jancsárkert

2018.07.11. 13:21
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. július 11. (szerda) 
A Tesco pályázatán nyert összegből és más támogatásokból finanszírozzák a programot.     Galéria
 
 
 
 
 
Tanyalátogatást szervez rászoruló és fogyatékkal élő gyerekeknek a Jancsárkert Piac és Közösségi Egyesület. A júliustól októberig tartó sorozat megvalósítására a Tesco pályázatán nyert bruttó 400.000 forintot a termelői piac, és számos más támogató – többek között az Önkormányzat – is kapcsolódik a programhoz.  Az első tanyalátogatás a Csákberény-közeli Orondpusztán lesz, ahol a Szent Imre Iskolaház és a SZÉNA Egyesület a Családokért gyermekeit látják vendégül.

A Tesco Magyarország 2018-ban negyedszer hirdette meg az „Ön választ, mi segítünk” című, civil szervezeteket segítő programját.
A felhívásra 344 pályázat érkezett be, közülük a független szakmai zsűri javaslata alapján 168 jutott a második fordulóba. A vásárlók régiónként 3 civil szervezet pályázati célja közül szavazhattak egy hónapon át a számukra legszimpatikusabbra. Végül a nyertes pályázatok összesen 40.000.000 Ft támogatásban részesültek. Topor Katalin, a Tesco Palotai úti Áruház vezetője azt mondta: nagyon büszkék arra, hogy oktató-nevelő, az egészséges életmódot támogató, illetve a környezetet szebbé tevő kezdeményezéseket támogathatnak.

A székesfehérvári régióba tartozó két fehérvári és egy bicskei Tesco áruházban szintén voksolhattak a vásárlók
, 3 fejér megyei civil szervezetre összesen 83 ezer szavazatot adtak le. A legtöbb, 39 ezer szavazatot a közhasznú Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület kapta. A szervezet egy újszerű, kiemelten a hátrányos helyzetű székesfehérvári iskolásoknak élményt nyújtó programmal pályázott, és bruttó 400.000 forint támogatásban részesült.

A támogatásról szóló csekket a Palotai úti Tesco áruházban vette át ma délelőtt Schulcz György, az egyesület elnöke, aki elmondta:  július és október között érdekes, élményt nyújtó és új ismeretekben gazdag tanyalátogatásokat szerveznek mintegy 300, elsősorban szociálisan rászoruló, fogyatékkal élő, az új ismeretekre nyitott fehérvári iskolás, fiatal számára. Törekszenek arra, hogy a gyerekek minél hasznosabb földrajzi, történelmi, néprajzi, biológiai ismeretekhez jussanak játékos formában.

A Jancsárkert két állandó árusa, György Anita Orondpusztán, illetve Egyed István Pátkán várja a fiatalokat. A két tanyán az egyesület vendégül látja a fiatalokat, játékokat, vetélkedőt szervez, tanösvényen bemutatja az élővilágot, ismerteti az egészséges háztáji élelmiszerek előállítását. Közel 40 féle házi- és haszonállattal, madárral lehet találkozni a két szép környezetben. Az első tanyalátogatás július 17-én a Söréd és Csákberény közötti Orondpusztán lesz. Itt vendégelik meg a Böjte Csaba által alapított Szent Imre Iskolaház tanulóit és a SZÉNA Egyesület a Családokért táborlakóit. Ezt követőn közel heti gyakorisággal újabb csoportoknak szerveznek látogatást, meghívták többek között a LÁRKE (Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete) tagjait is.

A sajtótájékoztatón részt vett Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok is. Örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy sokan kiveszik részüket a társadalmi felelősségvállalásból. Ugyancsak örvendetes, hogy  projektben az egészséges életmód nagy hangsúlyt kap.

A programot támogatja továbbá Székesfehérvár MJV Önkormányzata, az EuroFamily üzletláncot üzemeltető Napcsillag Kft. és a Viszlo Trans Kft.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.
 

 


Szöveg:

Schulcz György (Jancsárkert)
Havasi Tímea (ÖKK)


Fotó: Molnár Artúr


Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.