2018.08.09. 12:45
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. augusztus 9. (csütörtök)
Egészségfejlesztési foglalkozás volt a városi napközis táborban. Galéria
A Napraforgó Városi Napközis Tábor tematikus programjai csütörtökön az egészségmegőrzés köré szerveződtek. Az Apró lények a konyhában című foglalkozás az alapos és helyes kézmosás fontosságára, valamint az élelmiszerek tárolásának megfelelő módjára irányította a gyerekek figyelmét – sok játékkal és gyakorlattal.
A Napraforgó Városi Napközis Tábor résztvevői csütörtökön az egészségmegőrzésről hallhattak interaktív előadást.
Dr. Pásztor László, a Fejér Megyei Kormányhivatal egészségfejlesztési vezetője elmondta, hogy az idei program az Apró lények a konyhában címet viseli, és egyrészt a kézmosásnak a hasmenéses megbetegedések megelőzésében betöltött fontos szerepéről szól. A gyerekek megtanulják a helyes és alapos kézmosás technikáját, amivel kiküszöbölhető, hogy széklettel terjedő baktériumok kerülhessenek a szervezetbe. A kézmosás mellett beszélnek a konyhában tartott élelmiszerek helyes, higiénikus tárolásáról – aminek szintén van jelentősége a fertőzések elkerülésében. A táborozók játékos formában sajátítják el például, melyik polcra mi kerüljön a hűtőszekrényben, hogy ezzel a renddel a gyomorban is rend lehessen.
A gyerekek számára a korosztályuknak megfelelően állítanak össze különböző programokat nemcsak nyáron, de az egész tanévben – az általános iskolásoknak például a légúti megbetegedésekről, a dohányzásról, a kicsit idősebbeknek pedig a felelős szexuális magatartásról.
A foglalkozáson készült fotók letölthetőek a Galériából!
Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika
A Napraforgó Városi Napközis Tábor résztvevői csütörtökön az egészségmegőrzésről hallhattak interaktív előadást.
Dr. Pásztor László, a Fejér Megyei Kormányhivatal egészségfejlesztési vezetője elmondta, hogy az idei program az Apró lények a konyhában címet viseli, és egyrészt a kézmosásnak a hasmenéses megbetegedések megelőzésében betöltött fontos szerepéről szól. A gyerekek megtanulják a helyes és alapos kézmosás technikáját, amivel kiküszöbölhető, hogy széklettel terjedő baktériumok kerülhessenek a szervezetbe. A kézmosás mellett beszélnek a konyhában tartott élelmiszerek helyes, higiénikus tárolásáról – aminek szintén van jelentősége a fertőzések elkerülésében. A táborozók játékos formában sajátítják el például, melyik polcra mi kerüljön a hűtőszekrényben, hogy ezzel a renddel a gyomorban is rend lehessen.
A gyerekek számára a korosztályuknak megfelelően állítanak össze különböző programokat nemcsak nyáron, de az egész tanévben – az általános iskolásoknak például a légúti megbetegedésekről, a dohányzásról, a kicsit idősebbeknek pedig a felelős szexuális magatartásról.
A foglalkozáson készült fotók letölthetőek a Galériából!
Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika