Apró lények a konyhában

2018.08.09. 12:45
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. augusztus 9. (csütörtök)
Egészségfejlesztési foglalkozás volt a városi napközis táborban. Galéria 
 
 
 
 
A Napraforgó Városi Napközis Tábor tematikus programjai csütörtökön az egészségmegőrzés köré szerveződtek. Az Apró lények a konyhában című foglalkozás az alapos és helyes kézmosás fontosságára, valamint az élelmiszerek tárolásának megfelelő módjára irányította a gyerekek figyelmét – sok játékkal és gyakorlattal. 


A Napraforgó Városi Napközis Tábor résztvevői csütörtökön az egészségmegőrzésről hallhattak  interaktív előadást.

Dr. Pásztor László
, a Fejér Megyei Kormányhivatal egészségfejlesztési vezetője elmondta, hogy az idei program az Apró lények a konyhában címet viseli, és egyrészt a kézmosásnak a hasmenéses megbetegedések megelőzésében betöltött fontos szerepéről szól. A gyerekek megtanulják a helyes és alapos kézmosás technikáját, amivel kiküszöbölhető, hogy széklettel terjedő baktériumok kerülhessenek a szervezetbe. A kézmosás mellett beszélnek a konyhában tartott élelmiszerek helyes, higiénikus tárolásáról – aminek szintén van jelentősége a fertőzések elkerülésében. A táborozók játékos formában sajátítják el például, melyik polcra mi kerüljön a hűtőszekrényben, hogy ezzel a renddel a gyomorban is rend lehessen.

A gyerekek számára a korosztályuknak megfelelően állítanak össze különböző programokat nemcsak nyáron, de az egész tanévben – az általános iskolásoknak például a légúti megbetegedésekről, a dohányzásról, a kicsit idősebbeknek pedig a felelős szexuális magatartásról.


A foglalkozáson készült fotók letölthetőek a Galériából!

Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika


 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Március
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
30
31
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.