Fegyelem, figyelem és biztos testtartás

2018.08.10. 13:11
SAJTÓKÖZLEMÉNY - Székesfehérvár, 2018. augusztus 10. (péntek)
Légpuskalövészeti bemutatóval zárult 2018-ban a Napraforgó Városi Napközis Tábor   Galéria
 
 
A Napraforgó Városi Napközis Tábor utolsó napján a résztvevő gyerekeknek a Fejér Megyei Technikai és Tömegsport Szövetség képviselői tartottak légpuskalövészeti foglalkozást.
 
Utolsó napjához érkezett a 2018-ban is hat héten át tartó Napraforgó Városi Napközis Tábor, melynek foglalkozásait idén majd 800 kisiskolás – akár több hétre is visszatérve – élvezhette. A tematikus napok keretében a gyerekek részt vehettek kézműves foglalkozásokon, hallgathattak érzékenyítő előadásokat, járt náluk a Magyar Honvédség és a rendőrség, illetve volt egészségfejlesztési nap is. A péntek azonban minden héten a lövészet jegyében telt.
A kicsik a Fejér Megyei Technikai és Tömegsport Szövetség jóvoltából kipróbálhatták a légpuskalövészetet. Antal László megyei elnök elmondta, hogy már évek óta tartanak foglalkozásokat a napközis táborban, amelyen a gyerekek mindig nagy számban és érdeklődve vesznek részt. „A lányok is nagyon szívesen lőnek, ez az a sport, ami nem nemhez kötött, azonban nagy fegyelmet, figyelmet és biztos testtartást kíván. A biztonság kulcskérdés, ezért van szalaggal kijelölt terület a lövészetre. A hat hét alatt nagyon sok ügyes gyerek fordult meg az ideiglenes lőállásunkban, akiket persze nem titkolt szándékunk az egyesülethez leigazolni, hiszen mi is nagy hangsúlyt fektetünk az utánpótlás-nevelésre.” – mondta el az elnök.
A tábor ideje alatti legjobb lövők ma összegyűltek és egy házi bajnokságon mérték össze tudásukat, amely során érem kerülhetett Kozma Martin és Bihari Armand nyakába is. A gyerekek az érmeket Viza Attila közbiztonsági tanácsnoktól és Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnoktól vehették át. Östör Annamária a program kapcsán elmondta, hogy a lövészet sport jellege mellett jó, hogy a gyerekek a sportághoz szükséges fegyelmezettséget is elsajátítják.
A Napraforgó Városi Napközis Tábor a mai nappal az idei nyárra véget ért. Lőrincz Tímea, a tábor vezetője a hat hetet értékelve elmondta, hogy a táborban több, mint 760 gyermek volt idén, akik közül 30-an mind a hat hetet itt töltötték. A napi átlagosan 210 gyerekekre miden héten közel 20 pedagógus vigyázott. A legnagyobb kihívást idén is az időjárás jelentette, hiszen nem egyszer kellett megküzdeniük a szinte semmiből jövő viharos esővel, de a tematikus délelőttök megtartásakor a nagy meleg sem volt a legmegfelelőbb. „Az utolsó két héten, a nagy melegben természetesen a strandolás volt a legkedveltebb program, de megfigyelhető volt, hogy a tematikus napok közül a honvédség által tartott bemutatót élvezték a legjobban a gyerekek.” - tette hozzá a táborvezető.
 
 
 
A táborban készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Varjú Zoltán
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Március
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
30
31
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.