Az Árpád-házi Szent Erzsébet rajzpályázat ünnepélyes eredményhirdetése

2018.08.10. 18:21
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. augusztus 10. (péntek)
 Óriás kódexet díszítenek a rajzok. Galéria
 
 
 
Az idei Koronázási Szertartásjátékhoz kapcsolódóan Árpád-házi Szent Erzsébet életét megelevenítő alkotói pályázatot hirdetett a Vörösmarty Színház gyerekek és felnőttek részére. Székesfehérvárról 10 intézmény diákjai küldték be alkotásaikat, de érkeztek pályázatok a Győr-Moson-Sopron megyei Levélről, Kecskemétről és a határon túli Nagyváradról is. Az alkotókat Dr. Szikora János rendező és a szertartásjátékban Szent Erzsébetet megtestesítő Osváth Judit köszöntötte ünnepélyes keretek között a Nemzeti Emlékhelyen.


Egy kódexben, gyermekek és felnőttek által készített rajzok örökítik meg Árpád-házi Szent Erzsébet életét. A Vörösmarty Színház a Koronázási Szertartásjátékhoz kapcsolódóan hirdetett alkotói pályázatot. A beérkezett pályaművek közül a zsűri tizenhárom alkotást választott ki. Az óriás kódex borítóképének a székesfehérvári Salih Dilán vízfestékkel készült rajzát választották, amely a közönségszavazás győztese is lett. A könyvbe belelapozva 12 általános és középiskolás diák színes alkotása eleveníti fel Szent Erzsébet nemes cselekedeteit.

Dr. Szikora János, a színház igazgatója köszönetet mondott a pályázóknak, és a gratuláló szavak mellett azt kérte az alkotóktól, őrizzék meg fantáziájukat, hiszen nincsen szebb és gazdagabb világ az emberi képzeletnél. A köszöntő gondolatokat követően a szertartásjátékban Szent Erzsébetet megtestesítő Osváth Judittal közösen adták át a Koronázási Szertartásjátékra szóló páros belépőket Salih Dilán, Kovács Kata, Pisch Polett, Hodák Anna, Rangel Regina, Koreny Réka, Lelkes Zsófia, Rangel Nóra, Hochhauser Ronald, Németh Adelina, Szakál Kata, Kulcsár Szófia és Arany Enikő részére.

Az óriás kódexet a Szent Erzsébet életét bemutató tárlattal és zászlókiállítással együtt augusztus 21-ig a Vörösmarty Színház előcsarnokában és emeleti galériáján, munkanapokon 10 és 18 óra között lehet megtekinteni.

A díjátadáson készült fotók letölthetők a Galériából.

 fotó: Molnár Artúr

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Március
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
30
31
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.