Tornák, szülési tanfolyam és nordic walking oktatás

2018.08.29. 14:16
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. augusztus 29. (szerda)
Hétfőtől új egészségfejlesztési programok indulnak. Galéria 
 
 
 
Hétfőtől indul az Egészségfejlesztési Iroda első négy kihelyezett programja, ingyenes lehetőséget kínálva a járás lakóinak az egészségmegőrzéshez. Alakformáló tornára hívják a nőket az István Király Általános Iskolában, a Deák Ferenc Szakiskolában pedig rehabilitációs tornára várják a szív- és érrendszeri betegeket; ezenkívül szülésre felkészítő tanfolyamot és nordic walking oktatást is indítanak.


Az Egészségfejlesztési Iroda (Jancsár utca 1.) egy országos hálózat része: létrehozásához a Humán Szolgáltató Intézet 90 millió forintos nyertes EFOP-pályázata és az Önkormányzat biztosította a forrást. Az új szolgáltatási forma elsődleges célja a prevenció támogatása, a korai és elkerülhető halálozás csökkentése, az egészséges életmódot befolyásoló szokások, attitűdök javítása és a lakosság egészségtudatosságának növelése.

Az egészségfejlesztéssel kapcsolatban Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok elmondta, hogy eddig is széles összefogással jöttek létre a különböző egészségfejlesztő programok – az önkormányzat, a kórház, a civil és társadalmi szervezetek, valamint a hatóságok együttműködésében. „Talán ennek az előzetes munkának is köszönhető, hogy sikeres pályázatot adtunk be, és forrást nyertünk vele az Egészségfejlesztési Iroda működtetéséhez.  A 90 millió forint támogatásból meg tudjuk valósítani azt a célt, hogy egészen kisgyermekkortól időskorig az egészségfejlesztés minden ágában hatékonyan tudjunk segíteni.” Folytatódnak és tovább bővülnek az eddig jól bevált programok, valamint további lehetőség nyílik az egészségmegőrzés terén dolgozó társadalmi szervezetek támogatására. Östör Annamária kiemelte, hogy az induló programok mindegyike ingyenes, és az egész járásból várják az érdeklődőket.

Dr. Keresztury Lászlóné
, a program szakmai vezetője elmondta, hogy széleskörű kínálatot terveztek – elsőként a kihelyezett programok indulnak el (a központi helyszínen várhatóan októberben kezdődik meg a munka). Hétfőnként 18 órakor alakformáló tornára hívják a nőket az István Király Általános Iskolában, keddenként 16.30 órától pedig rehabilitációs tornára várják a szív- és érrendszeri betegeket preventív jelleggel, a helyszín a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakiskola. Szülésre felkészítő tanfolyamot indítanak A Szabadművelődés Házában hétfőnként 16 órától: a várandósság 20. hetétől javasolt program a vajúdásra, a szülésre, a gyermekágyas időszakra készít fel, szó lesz a szoptatásról, illetve a szüléshez kapcsolódó időszakot érintő szexualitásról is. A tanfolyamra a 20/298-6120-as telefonszámon kell bejelentkezni. Nordic walking oktatás indul 15-20 fős csoportok részére szeptember 10-én 17 órától az Öreghegyi közösségi Háztól: a hat alkalomból álló kurzushoz díjmentesen biztosítják a botokat is, a programhoz kényelmes, sportos ruházatot javasolnak.

A sajtótájékoztatón készült fotók, valamint a programok plakátjai letölthetőek a Galériából!                        

Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika


 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
23
25
26
27
29
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.