Diákolimpia, Nyitott tornaterem, pedagógus továbbképzés

2018.09.13. 17:54
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. szeptember 13. (csütörtök)
Testnevelő tanárok szakmai fóruma. Galéria
 
 
 
 
 
 
Az Európai Diáksport Napról, az idei tanév Diák Olimpiájáról, az ingyenes pedagógus-továbbképzésekről, valamint a Nyitott Tornatermek programsorozatról is szó volt a székesfehérvári általános iskolák és középiskolák iskolai sportkört vezető testnevelő tanárok szakmai fórumán, amelynek ma a Tóvárosi Általános Iskola adott otthont.


A 2018/2019. tanév immár a 32., amikor kezdetét veszi a Diákolimpia® versenysorozat. A versenykiírásokról, a jelentkezési feltételekről is tájékoztatták a város testnevelőit a mai szakmai fórumon. „Székesfehérvár közgyűlésének döntése értelmében a város valamennyi iskolája – függetlenül attól, hogy milyen fenntartású, állami, egyházi, magán vagy alapítványi – a saját kategóriájában részt vehet a versenyeken.” – hangsúlyozta Magony Tamás, a Közművelődési, Rendezvényszervező, Ifjúsági és Sportiroda sportmunkatársa. Elmondta, a Magyar Diáksport Szövetség által hirdetett versenyen 18 kategóriában mintegy tízezer Székesfehérváron tanuló általános és középiskolás vesz részt. Az atlétikai országos döntőnek jövő év tavaszán Székesfehérvár ad otthont.

A megbeszélésen szó volt az Európai Diáksport Napjáról is, amelyet szeptember 28-án rendeznek meg. A program a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) kezdeményezésére indult 12 éve, 2015 óta pedig Európa más országaiban is megtartják. Az idei évben az MDSZ-nek több kiemelt rendezvénye is lesz a tematikus napon, ahol ismert közéleti személyiségek és vloggerek mellett a magyarországi eseménysorozat idei támogató partnere, a Football Factor különleges kitelepüléseivel is találkozhatnak a résztvevő gyerekek. A szervező a sportnap keretében minden évben díjazza a legszínesebb programokat megvalósító és a legtöbb diákot mozgósító iskolákat. Az MDSZ mindemellett 2018-tól új, kibővített elismerési rendszert vezet be, amelynek keretében nemcsak a legaktívabb iskolákat részesíti díjazásban, hanem azokat a területi (megyei) és települési önkormányzatokat, intézményfenntartókat is, akik a legtöbbet teszik a diáksportnap népszerűsítéséért és hagyományainak ápolásáért. Részletes kiírás a www.mdsz.hu oldalon található.

A testnevelő tanárok információt kaptak arról is, hogy folytatódnak az ingyenes, 30 órás, PAT által akkreditált pedagógus-továbbképzések. A szivacskézilabda továbbképzések mellett az MDSZ immár a judo, illetve röplabda sportágakhoz kapcsolódóan is szervez élményszerű, játékos, gyakorlatközpontú tréningeket.

A szakmai vezetők köszönetet mondtak azoknak a testnevelő tanároknak, edzőknek, gyógytornászoknak, akik idén is vezetik a Nyitott tornatermi foglalkozásokat. Szeptembertől huszonkét iskolában huszonnégyféle sportolási lehetőséget biztosít Székesfehérvár Önkormányzata több ezer mozogni, sportolni vágyó fehérvárinak.

Az eseményen készült fotók letölthetők a Galériából.
 
fotó: Molnár Artúr
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Április
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.