„Megtöltötted szívvel a zsebem. Napokban innen költekezem.”

2018.11.08. 17:11
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. november 8. (csütörtök)
„Színes” diplomás pedagógusokat köszöntöttek. Galéria
 
 
 
 
 
46 pedagógus vette át „színes” diplomáját a Városháza Dísztermében tartott ünnepségen. Az ötven, hatvan, hatvanöt, hetven és hetvenöt évvel ezelőtt diplomát szerzett pedagógusoknak dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere adta át az oklevelet.

A Pedagógus Szakszervezet és Székesfehérvár Önkormányzata évek óta megemlékezik a város óvónőiről, tanítóiról és tanárairól. A Városháza Dísztermében adták át az idei emlékdiplomákat Székesfehérvár 50, 60, 65, 70 és 75 éve diplomázott pedagógusainak. Az ünnepelteket, egykori munkahelyük vezetőit, valamint a megjelent családtagokat Jámbor Ferencné, a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezetének elnöke Móricz Zsigmond szavaival köszöntötte. Mint mondta, a mai ünnepség lehetőséget ad arra, hogy köszönetet mondjanak a „színes” diplomásoknak a pedagógus szolgálatban eltöltött évekért. „Törődés, fáradhatatlan odaadás, megújuló energia, amely a mindennapjaikat jellemezte évtizedeken át. A pedagógusok munkájának legnagyobb eredménye, ha diákjaik boldog, sikeres felnőttként helytállnak az életben. Önök megtanítottak bennünket írni, olvasni, számolni. S leginkább arra, hogy az életet értelemmel töltsük meg.” – zárta gondolatait.

A Felsővárosi Általános Iskola diákjai népi énekekből összeállított dalcsokorral, Kassák Lajos, Füst Milán és Somlyó György ünnepi gondolataival köszöntötték a szüleiket, nagyszüleiket egykor nevelő-oktató pedagógusokat. „Ünnepelni és köszönteni jöttünk ma a Városháza Dísztermébe.” – kezdte köszöntőjét dr. Cser-Palkovics András polgármester. „A hely, ahol vagyunk, szimbolikus. A város közösségének legfontosabb tere, ahol a falakról visszaköszön Székesfehérvár több mint ezeréves történelme. Azt azonban nem szabad elfeledni, hogy mindez az elmúlt évtizedekben írt történelemmel együtt teszi olyanná Fehérvárt, amilyennek mi szeretjük. Közös otthonunkért együtt teszünk azért, hogy még szebb, még élhetőbb, még szerethetőbb legyen. Az egyre erősödő közösségépítésben az intézményrendszernek és annak lelkeként az abban dolgozóknak mindig is kiemelt szerepük volt. Ma mindannyiunk nevében köszönjük azt az elhivatott oktató-nevelő munkát, amelyet értünk és városunkért tettek.” – hangsúlyozta a városvezető. 

Ezt követően a város polgármestere és a szakszervezet vezetője adta át az arany-, gyémánt-, vas-, rubin- és gránitokleveleket. A rendezvény résztvevőit Dr. Cseh Sándor, a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának tanára köszöntötte, majd az ünnepség zárásaként Földi Zoltán, a Humán Közszolgálati Szakbizottság elnöke mondott pohárköszöntőt.

A „színes” diplomások névsora és a helyszínen készült fotók az esti óráktól lesznek letölthetőek a Galériából.


fotó: Simon Erika
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Március
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.