Kincsestár Konferencia – Középpontban a gyermek

2018.11.23. 12:02
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. november 23. (péntek)
Workshop szülőknek és szakembereknek. Galéria 
 
 
 
A gyermeknevelés terén fejlődni és inspirálódni vágyó szakemberek és szülők vesznek részt a Kincsestár Konferencián, amelynek a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház ad otthon. A pénteki egész napos rendezvényen kiváló szakmai műhelyek szakembereinek vezetésével workshopokat tartanak, majd 17.45 órakor Kádár Annamária Önbecsülés és küzdőképesség erősítése címmel tart előadást.


Valós, gyakorlatias eszközök a szakemberek munkájának támogatására, családi forró témákban útmutatás, lelki felfrissülés és az inspiráció. Ezt kínálta a Kincsestár Konferencia pénteki rendezvénye a SZÉNA Egyesület a Családokért szervezésében.  A megnyitón Brájer Éva köszöntötte a megjelenteket. „Szülőnek lenni a legnagyobb boldogság és életre szóló kaland, sok-sok feladattal.” – hangsúlyozta Székesfehérvár alpolgármestere. Mint mondta, Székesfehérvár Önkormányzata és a Székesfehérvári Család- és Gyermekvédelmi Központ meglátta annak a lehetőségét, hogy a rászoruló családok és gyermekek segítésén túl egy kis munkaközösség létrehozásával ambicionáljanak, segítsenek egy nagy humán erősforrást, magukat a gyermekeket. „Az a cél, hogy az érintettek (pedagógusok, házi orvosok, védőnők, szociális szakemberek, szülők) összegyűjtött tapasztalatai alapján ne a problémák után fussunk, hanem képesek legyünk elérni, hogy a felnövő generációk mentálisan, konfliktusaik kezelésében, fizikailag, szociális érzékenységüket tekintve a mainál jobban működő életet legyenek képesek élni. Ehhez szoros összefogásra van szükségünk mind a szakemberekkel, mind a szülőkkel, mind az ilyen területeken működő civil szervezetekkel. Ez a mai konferencia többek között segít abban is, hogyan tudjuk erősíteni családon belüli és kívüli kapcsolatainkat. Ez nagyon fontos a jövőnk szempontjából, hiszen egymáshoz fűződő viszonyulásunk adja meg társadalmunk minőségét.” – zárta köszöntőjét Brájer Éva, megköszönve a szervezők munkáját is.

A konferencia délelőttjén a szakembereket várták workshopra, ahol többek között a gyermek és felnőtt csoportok kezeléséről, a résztvevőkre szabott oktatásról, az élménypedagógia szerepéről is hallhattak. Ezt követően vásártérré alakult a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház. Itt közelebbről megismerhették a civil szervezetek, szakmai műhelyek tevékenységét, szervezeti szintű és egyéni motivációját, valamint lehetőség nyílt kapcsolatok építésére is.

A délutáni workshopra leginkább a szülőket várják. Többek között a hiszti, avagy a gyógyító sírás, a mese ereje és a családi kapcsolatok kezelése, erősítése is szerepel a témák között. A konferenciát Kádár Annamária előadása zárja 17.45 órától.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

A konferencia megnyitóján készült fotók letölthetők a Galériából.

fotó: Molnár Artúr
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.