Ünnepi műsorral, agapéval és kézműves foglalkozással kezdődtek a Krisztus Király Napok

2018.11.23. 15:05
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. november 23. (péntek)
 
 
 

Székesfehérvár, 2018. november 23. (péntek)Minden érdeklődőt várnak a Krisztus Király Napokra, amely pénteken kezdődött és vasárnapig tart a Zsolt utcai templomban és az Almássy-telepi Közösségi Házban. A péntek délelőtti nyitóprogramok között szerepelt vendégváró agapé, kézműves foglalkozás, mézeskalács-sütés és beszélgetés, műsort adtak a Hétvezér Általános Iskola 4.a osztályosai.


Krisztus Király ünnepe Almássy-telep városrész búcsúja. Közeleg advent, az elcsendesedés és várakozás időszaka, különösen fontos, hogy szeretettel forduljunk egymás felé, jobban odafigyeljünk egymásra, együtt éljük át az ünnepre készülődés örömét. Ennek jegyében szervezik meg minden esztendőben a programsorozatot.

"A Hétvezér Általános Iskola 4.a osztályosai segítették vendégeink lelkét az ünnepekre hangolni, majd bekapcsolódtak a sütés-főzésbe, ilyen módon is őrizve hagyományainkat; ne kész dolgokat vásároljanak a boltban, hanem a maguk kis kezével készítsék el ajándékaikat, éljék át az alkotás örömét. Sok idős ember is átjött az Egyesített Szociális Intézmény nappali otthonából és az Öreghegyi, valamint az Almássy-telepi Egyházközségek tagjai is segédkeztek.” - emelte ki Deák Lajosné, a városrész önkormányzati képviselője, aki hozzátette: nagyon fontosnak tartom, hogy erősítsük ezt a közösséget, hagyományainkat, keresztény értékrendünket megtartva, az értékeket átadva.

„Krisztus Király az egyházi évet záró, utolsó nagy ünnep, advent első vasárnapja - liturgikus értelemben - már az egyházi újesztendő. A Krisztus Király plébánián mi ezt úgy ünnepeljük, hogy időseket, fiatalokat, felnőtteket és gyerekeket, mindenkit bevonunk a készülődésbe; mézeskalács és teaillat, műsorok - ugyanakkor a krizantémok még virágoznak a templomkertben, tehát sajátos elegye ez a búcsúünnepnek és a beköszöntő adventre való készülődésnek.” – hangsúlyozta Zemlényi Katica, aki karnagy, kántor, hitoktató és egyházközségi karitászvezető is az Almássy-telepi Krisztus Király plébánián.


A Krisztus Király Napok további programjai:

November 24-én, szombaton 9 órától 11 óráig gyerekeknek szóló kézműves foglalkozás, 17 órától szentségimádás szerepel a programban. Közben 17.15-től gyertyás körmenet is lesz a Budai – Kisteleki - Lehel utcák találkozásánál lévő kereszthez, majd 18 órakor hálaadó szentmisét tartanak.

A nap 19 órakor Mattioni Eszter műveiről szóló ünnepi megemlékezéssel és vetítéssel zárul annak tiszteletére, hogy az alkotó éppen 50 évvel ezelőtt készítette el a templom hímeskő-mozaik falát.

November 25-én, vasárnap délelőtt 9 órakor ünnepi szentmisét tartanak és átadják a Krisztus Király-díjat, énekel a Vox Angelorum Gyermekkar.


A pénteki programon készült fotók letölthetőek a Galériából.
Szöveg: Lugosi Balázs
Fotó: Zemlényi János, Lugosi Balázs
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.